Ден: 07.08.2016

Топканалджиите са кюстендилци

Топканалджиите са кюстендилци

мигрантиИма си хас! Заловиха в Бургас микробус, софийска регистрация, с натъпкани в него 32 иракчани, а зад волана му ловко управлявала 48-годишната кюстендилка Маргарита Крумова. Сред мигрантите имало майки с малки деца и бебета, те били на косъм от задушаване – при тия жеги и в натъпкания като сардели човешки материал в буса. Една от жените дори имала рани и кървяла. Тези ужасяващи подробности разкри прокуратурата в морския град. И тримата мъже, доведени в съдебната зала под стража при гледането на мярката им за задържане, са кюстендилци: Иван Христов-Боздугана /38г/, Добромир Велинов /33г/ и Добромир Асенов /38г/, обвинени са в каналджийство. Изненадващо мярката на шофьорката е изменена с по-лека. Маргарита Крумова е освободена от ареста срещу 1000 лева парична гаранция. Ченгета казват, че не е криминално проявена, затова каналджиите са я наели – срещу 1000 евро. Ще може да си плати гаранцията от раз.

сниван иванов - боздугана 1
Защитата на Боздугана, чието обвинение е за подбудителство, е поел известният адвокат Димитър Марковски. За Христов се твърди, че той открил Маргарита и й предложил да превозва бежанците. Обвиняемият я запознал с другите двама, които пък с леките си автомобили съпровождали микробуса за безпрепятственото му преминаване по маршрута от границата ни с Турция до София. Тримата кюстендилци имали безупречна организация и добър разработен механизъм. Точно поради тази причина не са били заловени досега – въпреки, че от една година активно се занимавали с престъпната дейност, пледира прокуратурата. „Дейността, с която се занимават те, застрашава националната ни сигурност. Има масова психоза у хората заради мигрантите, заради постоянните терористични атаки в цяла Европа и съседните ни държави. Нелегално преминалите хора се настаняват в наши лагери, заради условията там пламват зарази, които не остават в пределите на местата за настаняване. Когато са заловени, натъпканите в микробуса били пред задушаване, имало опасност за живота им. И всичко това е направено заради имотна облага“, казва наблюдаващият случая бургаски прокурор. Адвокатът Марковски представил медицински документи за влошеното здравословно състояние на клиента му Боздугана, който е мъж върлина, як за трима. Познават го тези, които посещават известно в Кюстендил кафене, което той държи. При претърсвания в дома му не били открили нещо, което да го уличи в престъплението. Христов бил с чисто съдебно минало и без никакви данни за криминална дейност. Кюстендилски криминалисти обаче казват противното – задържан е бил за афери дори в Гърция. Боздугана се оплакал от здравословното си състояние. Преди година заради повишена кръвна захар, го приели в много тежко състояние в болница. Сега го поддържали с лекарства. И т.н.

иван иванов - боздугана(1)

Светът ще свърши, престъпниците в Кюстендил – не. Най-добрите фалшификатори на еврото са оттук, единствено в Пловдив показват по-високо ниво. Геният в контрабандата с пиратски компактдискове е кюстендилец, бизнесмен и политик дори. Много солиден е кюстендилският „принос“ в аферите и мегадалаверите с КТБ. Не минава ден в полицейските бюлетини да не влезе някоя пратка с цигари без бандерол. 85-годишна ръководела трафика с контрабандни папироси в Треклянско. Друга баба, почти нейна връстничка, беше ятак и помагач, базов персонаж, на слава богу, вкарания вече в затвора сърбин Будимир Куйович /жената е от с. Коняво/. Един от топкилърите на Югозапада, считан за такъв според досъдебните производства и образуваните и някои незавършени дела, също е кюстендилец. Въпрос на генетика ли е, генно заложено ли, щом всеки ден се явява по някой кюстендилец или от района в някой от кримижанровете и сводките на и най-отдалечената районна полицейска дирекция.

Юг News