Ден: 29.09.2016

Паяк преди избори

Паяк преди избори

kn-pppppppppajakДо края на седмицата приключва работата си така нар. „паяк“, пуснат през юли т.г. на територията на Дупница, съобщиха от общината. Договорът на автомобила за репатриране беше за 3 месеца, той беше нает за 90 дни пробно от специализирана фирма чак от Несебър От понеделник с организацията по санкционирането на неправилното паркиране по главните улици и в района на централна градска част се заема РУП-Дупница. Мненията в града по ефекта от въведената мярка „паяк“ са противоречиви. До 29-и септември има постъпили и две жалби – едната оспорва „неправилно репатриране“ на автомобил, а другата е за „нанесена щета“ по кола на жалещия се. Дупничани още припомнят, че екипът от „паякари“ се осмелил да вдигне луксозната кола на любовницата на Пламен Галев – Юлияна, която се закани, че ще заведе дело, задето е повредена бронята на возилото й. Екипът на автомобила-паяк са софиянци – те просто не са разпознали Юлияна, подхвърлят по кафенетата в града. След като бъдат обсъдени резултатите от дейността на „паяка“, ще бъде взето и решението дали да се пристъпи към закупуване на такъв специализиран автомобил, който да стане на 100% общински. Благодарствено писмо пък изпратили група таксиметрови шофьори до кмета на общината инж. Методи Чимев /ГЕРБ/. Водачите на жълти коли от града изказват задоволство от работата на „паяка“ – из града се шофирало по-спокойно, просто неправилно и произволно паркираните МПС били много по-малко.

kn-juliana-1kn-julianna
От три-четири месеца и кюстендилци гадаят защо в града им не се движи и изобщо го отнема безпощадният иначе паяк, вдигал и кола с бебе на задната седалка, 4 софийски коли пред храм, докато били вътре на кръщенка, задигнал запорожеца на инвалид, спрял на тротоара да си купи лекарствата от близка аптека. И т.н. Едната версия е, че автомобилът за репатриране на неправилно паркирани и разположени коли е спрян от контролните органи заради нарушения и предстои общината да обжалва санкцията. Коментира се също, че шофьорът на паяка е бил уволнен и сега се търси водач с необходимата тапия. Информирани казват, че шефът на екипа просто не издържал ден и нощ все него да псуват и сам хвърлил молбата за напускане. А нов да тръгне с ястребово око да дебне за неправилно паркирани возила в града не се намира. Официална информация за „съдбата“ на автомобила за репатриране в областния град на етапа обаче няма.

kn-patrulkka  kn-ppppppppppppajak1
Дали пък и в Дупница и в Кюстендил не ги спряха или не бързат да ги пускат заради изборите. Управляващите знаят, че никой потърпевш няма да забрави, че санкцията е въведена от тях. И това да доведе до по-малко гласове в урните. И изобщо ругатните са по общините – защо няма достатъчно паркинги, защо „паяците“ вдигат само колите на по-безобидните и подминават тежкарите, мутрите и шефовете. Какво ли щеше да стане, ако в Дупница и сега си бяха и въвеждаха ред и порядки братя Галеви. Дали техен джип щеше да бъде репатриран. „А после“, отвръщат дупничани.

kola1  437_3716

Юг News