Ден: 02.12.2016

Телефонен кошмар след Васко Кеца

Телефонен кошмар след Васко Кеца

kn-klavichiii

  525_251621 граждани от Кюстендилска област са сигнализирали полицията за последното денонощие, че по телефона са им се обадили лица, които се представят за полицаи, лекари или търговци на радиатори и очакват да бъдат подпомогнати с пари. Има и 1 жертва /кюстендилка/, разделила се е с 2 000 лв. и златен пръстен от 6 грама. Ако получателят на обаждането, прояви съмнение или отказ да даде пари, следвали заплахи, че ще последва нападение над набелязаната жертва или на имота ви. Това написа в извънреден бюлетин областната дирекция на полицията в Кюстендил. Като не пропусна да призове: Както и да се представя обаждащият се по телефона, макар и да отправя заплахи, НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ! ПОЛИЦАИТЕ, А И ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ВСИЧКИ ДРУГИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, НЕ СЪБИРАТ ПАРИ НА РЪКА! Звънете на тел. 112. Не забравяйте: че ще последва нападение над вас или имота ви. Запазете самообладание, потърсете съсед, роднина, позвънете на тел. 112!“
Не помагат подобни апели, щом и една Анахид Тачева се върза на телефонния кошмарен за пенсионерите улов на аломошениците. Които се оказват свръхактуални. Всяка една реална угроза, мъка и изпитание за обикновения човек – бежанците, банковите афери, ежедневните катастрофи по пътищата, задържанията по полицията и др., успяват да вържат с постановката, която пускат по телефонната слушалка. А колкото и от полицията да твърдят, че ПОЛИЦАИТЕ, А И ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ВСИЧКИ ДРУГИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, НЕ СЪБИРАТ ПАРИ НА РЪКА!, явно обикновеният българин не го вярва. По-скоро вярва, че „всички вземат“, дали е на ръка – няма значение.

kn-keetsa„Аз не искам такава телефонна любов“, пееше в не толкова далечното минало Васил Найденов-Кеца. Дали не е предусещал кошмарите, които спохождат сега пенсионерите ни от села, градове и дори по столицата ни. В метафоричен план, разбира се. Но пак става въпрос за наивници. Влюбените и измамените си знаят защо.

Юг News