Ден: 12.01.2017

Пълен хаос

 Пълен хаос

photo_verybig_638449[1]  15966309_10206010176613237_6416955347565957709_n

kn lochooo„Синята зона“ в Дупница няма да работи до понеделник. Дейността на платеното паркиране ще бъде възстановена на 16 януари. Причината – неблагоприятните условия за работа на служителите. Все още не са напълно разчистени и обозначените местата за паркиране.От администрацията съветват гражданите да паркират на местата, където това е възможно, за да не се пречи на снегопочистването. Това се разбра в деня, преди отново да влезе в сила „синята зона“ в „града на барикадите“, насрочено за петък. Сега се отлага за понеделник. Но и за тогава прогнозират обилни валежи. Значи – може и след понеделника дупничани да са без синя зона. Едва ли някой ще е недоволен.
То само „синята зона“ да беше – нищо страшно. А то – какво става. Ваканциите на учениците например. Ту ХЕИ /инспекция по здравеопазване сега/ ще каже кога да се влиза в класна стая, кога не, ту кметът на съответната община, ту директорът, накрая може и черквата да посъветва образователните шефове кога следва да се учи на четмо и писмо в родните школа. Разписанията на рейсове и тренове – „майко мила“, никой не знае кога и в колко часа. Графикът на изкарване на контейнерите със смет – Кюстендил е потънал в новогодишни по характера си боклуци и отпадък, на много места стърчат с отрязаното нагоре елхички, кашончета с думнати фойерверки, шишета шампанско /празни/. И клошарите вече не ровят по „бобрите“, студено им е. На „Чистота“-та – и на нея и е студено, освен това не им били плащали два месеца, твърдят злите езици. Сняг вали всеки ден, наетата да чисти улиците в Кюстендил мина само първия ден. Ще минава ли втори път. Няма данни.Колко пъти ще гасне токът по селата – никой не може да каже. Питайте клетниците в Бобошево – цялата община беше на тъмно и студено първите 30 часа след апокалиптичния първи сняг за януари – 2017. Кога ще дойдат пенсиите при тия преспи и полярен студ, се питат от третата възраст. Ще замръзнат ли чешмите. Ще има ли дърва по пунктовете и в „Топливо“ след тия ужасни студове и колко ще поскъпне твърдото гориво. Какво ще става с винетките, с „гражданските отговорности“, с глобите по КАТ – преди и след 21 януари, когато влизат в сила завишените санкции при определен тип нарушения. Ще има ли пръстов отпечатък в аптеките, при джипитата и пр. Мажоритарна или пропорционална избирателна система – или смесена, както я искат червените. Кой и защо точно той ще е служебният премиер. Кои ще са водачите на листи в региона. Изобщо – ако ще е мажоритарен вотът, какви ще са регионите /по Славе Трифонов ли, по професор Михаил Константинов ли, по Мая Манолова ли – защо не/. Стига с въпросите. Пълен хаос, търсен и постигнат хаос. „Дръж народа в мъгла, за да му е ясно всичко“.

Êí - çà íàâîäíåíèÿòà Ðîìèòå îò Äóïíèöà ñîäîâîëíè îò òîâà, ÷å ïîðîèòå äîìúêíàëè ñ òîíîâå ñòàðî æåëÿçî, à öåíàòà íà ñêðàïà ñå âäèãà, êàçâàò â òóêàøíèÿ êâ.Ãèçäîâà ìàõàëà. Ñíèìêà - èçïðàùà Êèðèë ÔÀËÈÍ  465_6593

464_6469  photo_verybig_652840[1]

Юг News