Ден: 19.07.2017

Пародията Росен Тимчев

Пародията Росен Тимчев

 

Колективът на общинската болница в Дупница излезе с декларация до шефа на общинския съвет Емил Гущеров и съветниците и до кмета на града инж. Методи Чимев, с която иска извинение за обидите, нанесени на екипа на здравното заведение на последната сесия, когато съветник ги нарекъл „търтеи, пиявици /не пияници/ и крадци“. Това е поредният скандал и поредното напрежение в болницата, чиито задължения са около 1,2 мил. лева. Обидите произнесъл съветникът от местна коалиция Костадин Костадинов, който е административен шеф на конкурентната частна болница в Дупница. „Работещите в общинската болница изпълняваме 24 часа задълженията си за активно и качествено предоставяне на медицинска помощ“, се казва в декларацията, с която лекарите и персоналът искат подкрепа от общинската управа на здравеопазването в града. „Това е фраза, изречена от един съветник, не е позиция на целия общински съвет“, каза по този повод шефът на минипарламента в Дупница Емил Гущеров.
Болницата, която е на ръба на фалита и съществува благодарение на банков заем от 1 мил. лева, на който гарант е общината, стана скандално известна с това, че неин шеф на няколко месеца стана Росен Тимчев. Оказва се, той е заемал поста с фалшив диплом за завършен здравен мениджмънт. При повдигнатите му две обвинения от прокуратурата и наложена мярка парична гаранция от 1000 лева пък представил в обвинението фалшиво платежно, че е внесъл сумата. Делото срещу Тимчев, син на националния консултант по онкология проф. Костанца Тимчева, още не е внесено в съда. Самият Тимчев казва пред репортери, че нещата, за които се говори в репортажи, са измислица – за злоупотреби при затварянето на отделението по хемодиализа по негово време например. „Измислица е, че има злоупотреби при сделка с апарати за хемодиализа, цялостен ремонт на покрива на бившата военна болница би струвал над 80 000 лв., а тук говорим за 15 -16 000 лв.“, казва в своя защита Тимчев. Най-сериозна далавера по времето на Тимчев е договор по санирането на бившата транспортна болница в Дупница. „Това е класика в жанра“, каза по този повод сегашният шеф на дупнишката болница, доц. Димитър Недин.

Толкова са се усукали нещата с дупнишкото здравеопазване, че всеки си говори „как дойде“. И хич не е чудно, че БиТиВи първа захапа тоз сюжет – „на умряло куче нож“. Довчерашният шеф на НДК Боршош не проконтролирал 28 мил. лева къде са позаминали, а пародията Тимчев – виждаш ли, какви ги е вършил. Хемодиализи, санирания, фалшиви неща и пр. Умряла болницата, пък предишният й шеф Любомир Таушански си купил частен докторски кабинет. Със заплата от 1 300 лева, средно, казват информирани. Значи болницата си е болница, т.е. – бизнес, „бог да им помага на пациентите“. Нещата понамирисват и политически. Сегашният болничен шеф доц. д-р Димитър Недин често навестявал червената централа в Дупница и носи фланелка на Путин под якето си. „Само в руското посолство, иначе не !“, кълне се доцентът, който е благоевградчанин. Та и хиперактивността на БТВ и захапката на медоко-пародията „Тимчев“ трябва да е ясна – ГЕРБ го туриха, те са съсипчиите на здравеопазването ни. То мними доктори доста. Няма нужда да се ходи далече – в близкото до Кюстендил Пиперков чифлик утрепката Валентин Цеков се представя за доктор, за малко не оглавил болницата за белодробни заболявания в Искрец, за зам. министър на правосъдието, зам. на земеделието, секретар на еди колко си ведомства. Човекът и сега си е на свобода и клечи край пътищата на Югозапада на автостоп. Та Тимчев.

 

Юг News