Ден: 11.08.2017

Тимчев докрай

Тимчев докрай

 

Пробация за бившия шеф на общинската болница Росен Тимчев постанови районният съд в Дупница, съобщиха от прокуратурата. Тимчев, който е син на националния консултант по онкология проф. Костанца Тимчева, беше обвинен, че е представил фалшив диплом за завършен здравен мениджмънт, с който е заемал поста управител на болницата. Той саморъчно е фалшифицирал дипломата си – това станало през март м.г. малко след като станал шеф на здравното заведение. “ Не ми се занимава повече , защо да се влачим с години в съда за глупости. Нито те, обвинението, нито аз мога да докажа тезата си. Затова нека да приключи всичко. Цялата история е скалъпена – нещата не са такива за каквито се представят, но – да, аз поемам отговорност, че някакъв документ е попаднал под мой надзор без да окажа контрол. Един подметнат документ, ксерокс копие“. Това каза по повод присъдата си Тимчев по джиесема си днес по обяд. Напълно невъзмутим, спокоен, „сякаш нищо не е било“.
Ами, май не е било. В хода на досъдебното производство той отричаше да е фалшифицирал диплома си. Поне така каза пред една от телевизиите. „Няма такова нещо“, отсече Тимчев пред репортерка, прикарала го на пейка в дупнишки парк. Пред съдебния състав обаче си признал – „за да не се влачим по съдилища“ /прав е/. Докато го разследваха, му беше наложена мярка „парична гаранция“ от 1000 лева, за която той представил фалшиво платежно, че е била внесена. За кратко беше в полицейския арест, докато не плати изцяло едно към едно гаранцията. Къде ще иде. В месеците, докогато беше управител, Тимчев сключил договори, които ощетили болницата, коментират хора от екипа на здравното заведение и сегашният управител на болницата доц. Димитър Недин. Общинската болница в Дупница е с около 1, 2 мил. лева задължения, тя оцелява благодарение на банков кредит от 1 мил. лева, гарант по който е общината.
Да разбираме ли, че Тимчев не се разкайва – за нищо. Даже и дипломата била подхвърлен ксерокс документ в папката при назначаването му. То и диплом не се искало да представи тогава. А платежното за гаранцията. Колко пъти ще фалшифицира. Колкото трябва. Дърпаха го и за 5 хиляди лева, които трябвало да отидат за ремонт на черква в Сапарева баня, пък ги превели на личната му смeтка. Стари истории. „Няма логика този лист, ксерокопие /дипломата му/, да е поставен в документите ми от мен. Но няма значение, поех отговорността за това, че не съм догледал нещата. Надявам се темата вече да приключи. А ако има хора, които се съмняват в интелектуалните ми качества, нека заповядат заедно да се явим на тест за интелигентност. Ако някой постигне по-добър резултат от мен, ще му стисна ръката“, казва Тимчев. Би се пред парламента в разгара на някакви протести преди години, прави се църковник в Сапарева баня, беше кандидат-кмет на Дупница. Следващото му превъплъщение – какво ще е, в коя сфера. Може би, майка му да каже. Няма значение – ще си остане Тимчев до край. И системата, която го допуска също.

 

Юг News