Day: 05.09.2017

Ало гениалните

Ало гениалните

 

Няколко – 4-5, сигнала за по-малко от час са подадени в полицейското управление в Дупница от местни бизнесмени, които съобщават, че са получили обаждания по мобилните си телефони от името на началника на управлението в града с молба за съдействие и предоставяне на пари, съобщиха от областната дирекция на полицията в Кюстендил. Това е новост в тактиката на ало мошениците, които обикновено набират жертвите си по телефонния указател и това почти на 100% са хора от третата възраст. Сега обаче звънели на номера на мобилни абонати, които вероятно са намерили в рекламни брошури или в бизнескаталози. От полицията в Кюстендил за пореден път напомнят, че всяко обаждане, свързано с искане на пари, е измама.
Абе, гениални са тия от Лясковац, Павликени, Горнооряховско, за които по официален ред се твърди, че са мозъците на ало измамите. Звънели от Румъния дори. И така да е. Как гъвкаво сменят репертоара и предмета на атаките си. Време беше да се ориентират към по бързо опаричените, все пак домашните трезори на хората от почти патриаршеската възраст са на изчерпване. Нищо, че 73-годишна кюстендилка наскоро им изръси 65 бона български левове. Но сега са наред бизнесмените. Как им е хрумнало на ония в Лясковец или установили се по евтини хотели в Румъния, че полицейски шефове по места защо пък да не звънят и да искат спонсорство от бизнесмени. И общините са им спонсори, и земеделските кооперации по черешобера. Значи полицията „си иска“ и, може би, и получава това, което иска. И ето ти нова схема. Вече по мобилните номера. Крива сметка за алоизродите – провинциалните бизнесмени, без да блестят чак толкова интелектуално, треперят за всяка стотинка. Няма как да с хванат – знака от полицията го разчитат безпогрешно.
Гении, гении сме в конспирациите и мръсните схеми по цял свят. Най-съвършеното менте на еврото е българско, правено е в Пловдив, казват капацитети криминалисти. От първите сме, сканирали и точили обилно банкомати от всяка точка на света. Сега се коментира как овладяваме биткойните, електроните пари, щом и в кюстендилски квартал хванаха крадец на ток с 3 компютъра, докарващи му приходи по световната система платформа. За българския чадър, поразил писателя Георги Марков на мост на Темза, за покушението срещу папа Йоан Павел II, по което така и така не сме изчистили напълно името си, а и кардиналът Карол Войтила не го каза със собствена уста при визитата си у нас – така, де! В което ни бива – ни бива. Да спретнем нещо.

Юг News