Day: 11.09.2017

Любовни работи

Любовни работи

 

 
Дървеното и вече поизгнило мостче по пътеката /лабиринта/ на влюбените в парк Хисарлъка над Кюстендил е потрошено и трябва да бъде изградено наново, сигнализират разхождащите се по маршрута. Алеята на влюбените беше ситуирана преди повече от 10 години по проект на областната управа с шеф Любомир Дермански при управлението на НДСВ. Действително влюбени и отдадени на амурни вълнения двойки минавали оттам. Но явно има и злосторници, които решили да го дотрошат и да рушат. Пътеката на влюбените е дълга около 1-1,5 километра. По паважа й и „препятствията“ се върви бавно, ръка за ръка. По маршрута има беседки за краткотрайни спирки, пейки, по които влюбени се целуват на обилно, висилки за физическо тонизиране. „Има случаи, когато двама тръгват нагоре и са на „вие“, на връщане са вече гушнати и на „ти“, подхвърлят зевзеци.
То влюбен едва ли е засичан скоро по алеята, пък и проектът на Иван-Андоновото читалище да докарва тресящи се от обич и любовна нега двойки приключи доста отдавна. Мечката Маша и мечокът Мишо въртяха любов и секс в клетка на зоопарка в подножието на Алеята. Ама това, при мечките е друго. Пък и не даде резултат – двете събрани мечки останаха без поколение. Съвсем наблизо е Баба Яга , която си има къщичка за цели 96 хиляди лева при царското управление. Не се е чуло и баба Яга да има любовно приключение по Хисарлъка. В къщичката й бяха клали огън – сигурно влюбени са се приютили и постоплили на прибиране от алеята. Или наркоманчета, които редовно се навъртат. Дори и еднополови да са – и те са на любов.
Но пак за мостчето на влюбените. Счупило се е от толкова любов , минала през него. Не е издържало. А какво да кажем за общинските пазванти от ОП „Охрана“, които са около 250 по щат. Какво пазят. Щом една любовна пътека не опазиха здрава.

Юг News