Day: 16.10.2017

Кубратко братко

Кубратко братко
Два левака му светни
на ринга го изметни
А съдията да брои – „едно“, „две“, „три“
Украинецът се свести и на съдията зашепти
„Ей, съдия – недей брои“,
а на Кубратко, братко, шампионски пояс постави…
Ей Kубратко, братко – ти шампионе!“.
Това е песен, написана и пята от козар трубадур от дупнишкото с. Дяково и бивш шофьор от „Хидростроител“ в Дупница Кирил Колчаков-Джили /69г/. Посвети я на предстоящия тогава мач на Кубрат Пулев срещу Кличко. Ясно е как завърши всичко – нокаут за нашия в петия рунд. Джили и до ден днешен за нищо на света не иска да признае, че Кличко е бил по-силен от Кобрата. Просто така лошо се бил развил мачът за нашия. „Ей, мамино Кличенце/ ти си като лисиченце/ ама към курника недей поглежда, там капанът се зарежда…“, редеше месеци наред в рима песен за Кобрата из къра, докато пасе козите си, Джилито. Припявайки непрестанно – „Ой, Кубратко, братко – ти шампионе!“
Джили има свое обяснение за развоя на мача Кличко-Пулев в Хамбург през ноември 2014-а. „Абе, нещо като че ли му бяха сложили в храната на Кубрат и изглеждаше разстроен и не му тръгна. А другият, Кличко, май е взел стимуланти, толкова свеж изглеждаше. Ама нищо, Кубрат няма да се откаже и занапред само ще печели, ще бие наред“, категоричен е бившият шофьор Колчаков.
Джили се познава лично с Кубрат Пулев, претендентът за световната титла си купува редовно от него яре за Великдена-Гергьовден. Козарят си е сложил огромен портрет на Кобрата с автограф на терасата на къщата си в Дяково. Като е прибрал козите тази вечер и пуснал телевизора, няма начин да не е научил лошата новина.“Тежка контузия за Кубрат Пулев точно 13 дни преди дългоочаквания сблъсък за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти срещу Антъни Джошуа в Кардиф. Срещата на „Принсипалити стейдиъм“ в столицата на Уелс е на 28-ми октомври, а за нея вече има разпродадени 75 000 билета.
Преглед с ехограф в клиника в Берлин преди броени часове установи, че Кобрата е с частично разкъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка. Състояние, което отнема месец за възстановяване, съобщи БТВ.Травмата Пулев е получил при спаринг още преди десет дни, на 6-ти октомври по време на лагера си в олимпийския център в германската столица. По негово желание обаче контузията е била пазена в тайна. Надеждата на Пулев, както и на щаба му в Германия била, че той ще успее да се оправи. От тогава натоварванията му са сведени до минимум, той не нанася удари на тренировка и спарингите му са временно преустановени.Тепърва Кубрат ще бъде подложен на още по-обстойни медицински изследвания. Предварителните прогнози обаче сочат, че трябва да стане медицинско чудо, за да може той да бъде вдигнат на крака. В случай че Пулев не е готов за двубоя, предстои да бъдат уведомени щабът на съперника и трите организации, чийто пояси държи британският шампион. Очаква се да бъде насрочена нова дата – през ноември или декември.
Ситуацията може да се окаже доста неприятна за българските фенове. Билетите им със сигурност ще бъдат презаверени, но остава открит въпросът със сумите за резервации на самолетни билети и хотели.
Това е първият случай, в който боксов мач при професионалистите се отменя заради травма на Пулев. През 2014 г. Владимир Кличко се оплака от скъсано мускулно влакно на левия бицепс и това наложи преместването на мача за световната титла между двамата от 6 септември за 15 ноември.
Интересно какво ще изпее сега за Кубратко братко козарят от Дяково. Дали пък Кубрат не прави номера като Кличко преди 3 години преди излизането му срещу Пулев. Дали не симулира Кубрат пък този път, не прави игра на нерви. Или и той като Станка Златева на олимпиадите презаредена, пренавита и нахъсана, с цял президент държавен глава наблизо до тепиха, се издъни и то страшно. Ще чуем в следващата песен от Дяково какво се е случило с Браткото Кубратко.

Юг News