Ден: 01.12.2017

Ето това сме

  Ето това сме

 

 
Общинската администрация в Невестино беше освободена спешно от работа заради спиране на тока от 9,30 ч. в петък сутрин, каза зам.-кметът Йордан Глогов. Офисите на чиновниците се отопляват на ток и не бива да се рискува здравето им, не работят и компютрите, поясни той. Кметството не разполага с достатъчно агрегати. Затвори и местното училище, децата от детската ясла бяха изведени и транспортирани по домовете. Обещанията, че токът ще бъде пуснат до 14,30 ч. не бяха спазени. Както и до 17 ч. И до 19 ч. – все същото. Само във Ваксево и Еремия има електроподаване – макар и с прекъсвания. От ЧЕЗ не уточняват какъв е проблемът с електроподаването. От общината ще оставят дежурна група, която при евентуалното пускане на електроподаването през нощта да включи съответните системи и съоръжения.
Проблеми с тока има и в общините Кюстендил и Бобов дол. Какво ти – няколко кюстендилски квартала тъмнееха докъм 20 ч. А защо – никой не ти обяснява. В две от общините в Кюстендилско изобщо не вали или валежът е незначителен – едва ли дъждът е причина за тоталното прекъсване по елмрежата, казаха преди обяд от областната администрация. Тогава защо.
Скъсаха се управляващите да се хвалят деня и нощта как сме готови за европредседателството /от 1 януари догодина /. И рекламните подробности и сувенирите са готови. И се пиарства на поразия и за най-малкото. А ето го най-красноречивия пиар – при малко по така дъжд и половин Югозапада е без ток за 15 часа. А ако и сняг захванеше. Нека – нека да идват ония европредседателстващите. И да видят, ако изобщо им пука – ето това сме ние. Мизерия, хаос, неведение, безхаберие, отчаяние – пълно.

Юг News