Day: 19.01.2018

Черен повой

Черен повой

Откритата това лято кабинка за преповиване на бебета до пл. Велбъжд пламнала в петък по обяд, съобщиха от полицията. Причините и кое как е станало, не са ясни. Изпратените огнеборци бързо овладели ситуацията, но „оборудването“ вътре, което е съвсем незначително – елементарни пособия майките да преповият бебето си, изгорели. Изгоряла и част от едната стена. От близките заведения казаха, че кабинката се използвала все пак – не много често, но майки вземали понякога ключа от близкия информационен център, за да ползват „сгодата“. През останалото време е заключена. И е почти нова – няма и година, откакто се използва. „Кой ли пък и на това посегна, какви ли не кретенчета има, дето палят за кеф“, цъкаха от близкото кафене. Но никой нищо не видял. „Чак като дойдоха от пожарната, тогава разбрахме“, вдигаше рамене една от кафеджийките на известната „Каравана“. „Помещението“ струвало 5 хил. лева, твърдят общинари.
Ток в „будката“, където вероятно и детски плач се е чувал, сигурно има, но включени отоплителни уреди и пр. – едва ли. През зейналата дупка на овъглената стена не се вижда да има включен калорифер, реотан, духалка и т.н. Как тогава е станало запалването. Никой не видял. Как ще види. И ОП „Охрана“ на стотина метра оттатък площада, пазвантите на общината – и те, нищо. Къде ти.
Народът от Югозапада има една приказва – „черен повой“. Става дума за „лоши и аляви, за карък“ хора /не снимаха ли един филм с такова заглавие точно в Кюстендил/, повивани в черно. Е и бебетата ли с черен повой да ги повиваме. Вече не и до пл. Велбъжд. И по-добре.

Юг News