Day: 08.03.2018

Абе, жена

Абе, жена

За поредна година по случай Международния ден на жената – 8 март, организациите на Жени ГЕРБ в Дупница и Кюстендил уважиха с различни жестове дамите за празника. Традиционно от структурата на ГЕРБ-Дупница раздадоха над 100 гербера на преминаващите дами по центъра на града. Красивите цветя бяха осигурени от народния представител Радослава Чеканска, която е и общински координатор на женската структура. Освен гербер, всяка преминаваща дама получи и картичка с пожелание. „С този жест искаме да поздравим прекрасните дами от Дупница, да ги накараме да се усмихнат и да се почувствам специални“, казаха организаторките от Жени ГЕРБ. Позитивен и много емоционален да бъде празникът на всички дами, пожелаха още те.
Организацията на ЖГЕРБ – Кюстендил също не пропусна да уважи и отбележи най-хубавия празник, посветен на жената. Жест на внимание към дамската част от структурата показаха областният координатор и съветник Реонита Йорданова и Михаела Крумова – член на НИС на ЖГЕРБ и председател на ОбС – Кюстендил. По тяхна инициатива бяха закупени красиви подаръци, опаковани специално за дамите, минаващи през централния офис на ГЕРБ в Кюстендил. За десетките, отбили се през клуба на политическата сила в града, имаше и вкусни сладкиши, за да се почерпят за празника. Традиционната поздравителна картичка, изпратена от Жени ГЕРБ – област Кюстендил, гласеше: „Мили дами, носете се на крилата на вдъхновението, любовта и хармонията! Бъдете красиви, щастливи и усмихнати! Здравето и късметът да са ваши неизменни спътници! Честит празник!“
Абе, жени. Защо ли така явно ги политизират тия неща. При това го правят уж десните. Празник не празник – 8 март е! По-истински да става. Какви хубави жени с лаптоп в едната ръка, с подареното цвете другата, се придвижваха към скъпичките си коли да отидат за втори път на коафьор за деня – преди вечерното 8-мартенско парти с покровителя, с гаджето, с колегата /едва ли!/. Видях и две клошарки, които не са намирали лаптоп в контейнера и затова няма как да го носят, ама и те си разменяха карамфил, току-що купен от близката кофа до сергията. И жени, които през целия ден бачкаха. И такива които невъзмутимо пушеха край сергиите с цветя. И такива, които бяха изкарали бебешката количка в иначе не толкова ласкавия като слънце 8 март-2018. Млади и най-щастливи майки. Но и разплакани жени можеха да се видят.
Абе, жени.

Юг News