Day: 15.03.2018

Какво райониране

Какво райониране

 

Три варианта за ново статистическо райониране на страната са в процес на обществено обсъждане, каза пред журналисти на среща в Кюстендил заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Има вариант, където София е отделена от Кюстендил например, защото столицата може да стане самостоятелен регион. При друг вариант функционално се разпределя територията на страната, спрямо природните и географските дадености на Дунавски, Черноморски, Тракийско-Родопски и Югозападен. Възможно е и да остане сегашното положение с леки козметични промени към Северозападния район, като към него минават Габрово и Велико Търново. Обсъжданията кое ще се избере, вече вървят, форумът в Кюстендил, на който присъства и зам.министър Деница Николова, е един от дебатите. Каквото и да става обаче, сегашните областни центрове се запазват.

Поредното нищо по въпроса с териториално административното деление на страната. София си е София. Самостоятелен район. И останалите – дали с Габрово и Велико Търново, прибавено, все тая. София много над останалите. Е, като е така, няма смисъл от нищо. То и в братска Русия си е така. На 15 километра от Москва е пустош и забрава, почти мизерия. Но Моооосква. Така де.
И друг сериозен недостатък на новото райониране, наричано статистическо. Преди години го наричаха региони за планиране. Явно всичко е къде повече пари ще отиват. И къде ще се крадат повече. А при кражбите няма райониране, те са всевалидни, т.е. навсякъде.

 

 

Юг News