Day: 03.04.2018

Мед и масло в Дупница

Мед и масло в Дупница

По Великден се случват хубави неща и община Дупница получихме много добра такава. Така кметът на община Дупница инж. Методи Чимев коментира полученото писмо от Министерство на регионалното развитие и благоустройство, с което го уведомяват, че ще получи 100-процентово финансиране за изграждането на новата детска градина в жк Бистрица, както и за новият физкултурен салон в ОУ „Неофит Рилски“. „Хубавите новини около дейностите в най-големия жилищен квартал в Дупница продължават. Общо 1,3 млн. лева ще получим за изграждането на двете сгради. Държа да подчертая, че сумата е безвъзмездна, като всички критерий сме изпълнили и получаваме 70 точки, което надвишава минималния праг за класиране. С други думи, парите, които сме поискали не е коригирана и всичко, което сме поискали е одобрено. Най-вероятно в сряда ще сключим договорът в МРРБ и веднага след Великденските празници ще обявим процедурите на инженеринг по избор на изпълнители. Срокът за избор и изпълнение е 18 месеца, така че през септември идната година трябва да е готово всичко. Специално за детската градина в жк Бистрица, още при проектното ни предложение сме информирали газовия оператор, че ще искаме сградата да бъде захранена, за да имаме най-добрите условия за децата. 4 групи със 100 деца ще бъдат в детската градина, което ще ни даде възможността да отпадне използването под наем на някои сгради, където има филиали, а и това е от голяма полза и като близост и като условия за нашите най-малки жители на града. В Дупница няма проблем с намирането на свободни места за детските градини, но след като можем да създадем отлични условия, защо да не го направим, както е например „Мечта“. Сумата е в размер на 972 000 лева“, обясни инж. Чимев. Написа пиарът на Чимев.
Пак от Дупница. Благотворителният базар под надслов „Да възкресим добрината“, организиран от ГУМ – Дупница, съвместно с община Дупница, даде своя положителен резултат. Повечето участници събираха средства за ученика от „Тютюневото“ в града – Калоян Александров. Общата сума събрана за Калоян възлиза на 2 207.85 лв. и е преведена по негова сметка с вносна бележка. В набирането им се включиха 6-та Детска градина “ Зора“, Постоянни Детски Ясли „Пролет“, ОУ „Хр. Ботев“ – с. Крайници, двата Центъра за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца /ЦСРИД/, ПХВХТ, Детска градина № 4 „ Детелина, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Кирил и Методий„ и ОУ „ Христаки Павлович“. От изделията направени от учениците от ПГ „Христо Ботев“ и продадени на базара, се събраха 104.40 лв., които се даряват на Николета Владимирова Пеудова. Набраните от БЧК средства в размер на 67 лв. пък отиват за деца в неравностойно положение. Общата сума, събрана на базара, е 2 549.25 лева.
Наскоро на кмета Чимев дадоха приза „златна монета“ за приноса му с ин витро подпомагането на семейства и двойки с репродуктивни проблеми. И още няколко отличия дойдоха в Дупница. По най-различни линии, благотворителност, патриотизъм, култура. И Паисиевата история преписаха. Абе – всичко по мед и масло в Дупница. А, я минете през града. Минете.

Юг News