Day: 06.07.2018

Целувам ви

Целувам ви


Целувката си има свой собствен ден и той се отбелязва на 6 юли. Световният ден на целувката за първи път се празнува във Великобритания през 1988 година. За значението на целувката са изречени много нежни и мъдри обяснения. Целувката на двама влюбени е в основата на творчеството на най-великите музиканти, художници, но и на много учени. Ето някои от най-запомнящите се цитати за целувката:

„Целуни ме и ще видиш колко съм важна за теб.“ (Силвия Плат)

„Целувката е първата и последната дума на влюбените.“ (А. Бине)

„Целувката е нещо, при което хората са толкова близо един до друг, че не могат да видят нищо грешно в другия.“ (Рене Ясенек)

„Мъжът открадва първата целувка, моли за втората, изисква третата, приема четвъртата и петата и изтърпява всички останали.“ (Хелън Роуланд)

„Целувката е подписът на човек.“ (Мей Уест)

„Една законна целувка никога не струва толкова, колкото откраднатата.“ (Ги дьо Мопасан)
Казали са си великите какво мислят, а какво всъщност се случва. По шоутата целуванията са безразборни. Сред политиците – също. В ЕС, на всички визити и срещи премиерът Б. Борисов насмогва да нацелува де що има лидери високопоставени лица, изпречили се по пътя му. Прекаляват с целувките жените, ама като че ли им е простено. Най-симпатичната целувка е ескимоската – с върха на нослетата за партньорите. Малко сложно е когато казваш „Целувам ви“, множествено число. Целува се знаме, символ, реликва. И при смърт има целувания. Целувката е част от заряда и силата на Ботевите стихове. Абе, да се целунем – поне на 6 юли. „Мляс!“

Юг News