Ден: 18.09.2018

Докога сакатлъци

Докога сакатлъци

10-годишно момче почина след нелеп инцидент снощи в кюстендилския кв. Запад, казаха от полицията. Момчето е било намерено в асансьор в блок 3 А в квартала, притиснато от велосипеда си. Лекарският екип, пристигнал на място, е установил смъртта на детето. Въпреки това момчето е било транспортирано в болницата, където час и 10 минути лекари са го интубирали в опит да го върнат към живота. За съжаление усилията им се оказали без резултат, каза директорът на болница „Д-р Никола Василиев” д-р Александър Величков. Причините и обстоятелствата за смъртта на детето не са известни. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Екип на Националната агенция по метрология и хидрология и група криминалисти от областната дирекция на полицията, под ръководството на окръжна прокуратура, разследват смъртта на 10-годишното момче. Устройството спряло между шестия и осмия етаж. Началникът на Националната агенция по метрология генерал Кирил Войнов, който ръководи екипа, проверяващ изправността на асансьора, каза, че за инцидента е уводомен премиерът Бойко Борисов.
До късния следобед във вторник официално не се каза нищо за причините, довели до смъртта на детето. Знае се, че е било с колелото, изправено в асансьора, с което то се е качвало към етажа. Вероятно колелото го е притиснало в тясната асансьорна клетка и това се оказало фатално. Задушаване ли, какво е станало – не се казва отникъде. „Когато са го извадили, е имало още пулс. Но после е починало“, казаха от съседния вход на вход 3 А.
А Кюстендил перижявава още един пореден трагичен случай, след като това лято 31-годишен се свлече безжизнен на пистата на местня стадион „Осогово“, докато правеше обиколки за натренирване. След сърдечен срив със сърцето. Преди месеци млада жена, майка на дете с аутизъм, падна от 8-я етаж. Преди няма и месец 63-годишен кюстендилец издъхна на Седемте езера – от инфаркт. „Тоя е стар, дошло му е. Свършили се дните му“, подхвърлят по кафенетата. Колко лесно е да го отпишеш заради ЕГН-то.
Преди години детенце издъхна до пл. Велбъжд, докато опитвало сандвич с кренвирш. Не преглътнало. Имаше изчезнал тийнейджър, който така и не се намери къде е. Друг се самоуби под Хисарлъка. И самоубийствата на Кюстендил не са малко – имаше и маналото лято на бул. Македония. Да не изреждаме.
Сакатлъци. А почти не минава по-така празник или събите в града, на което да не дойде владика, да не се служи литургия и да няма водосвет. Кметът на града всеки ден е в храм, пали свещ и се моли.
Дано да спрат сакатлъците. Дано!

Юг News