Ден: 16.11.2018

Това с оставките

Това с оставките


Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Той е депозирал заявлението си в Министерския съвет. С бодър глас той обяви в Министерския съвет: Благодаря за вниманието от ваша страна. Лично е решението ми да подам оставка в качеството си на вицепремиер. Причините са продължаващата медийна кампания срещу мен, както и срещу депутати от НФСБ като се вадят наши думи от контекста. Вече ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възползват определени политически сили. Тази медийна кампания рефлектира върху рейтинга на правителството. Не мога да си позволя да тежа на управлението като воденичен камък. Не ми е детската мечта да бъда вицепремиер. На този пост съм заради настояването на моите партньори. Хайде сега да видим, след като вицепремиерът Валери Симеонов си подава оставката, да видим дали ще продължават протестите и с какви искания.
Не ме е накарал премиерът Бойко Борисов да подам оставка. Сам взех решението след консултация с Обединени патриоти, най-вече с Красимир Каракачанов. Премиерът Бойко Борисов е приел оставката на вицепремиера Валери Симеонов, съобщиха от правителствената информационна служба. Предстои парламентът да я гласува, за да влезе в сила.
Хайде да видим! Ако не друго, В. Симеонов поне да постави с цялата тежест въпроса и критерия „Оставка!“. Така трябва да се прави. Устиска 26 дни, но сценаристите решиха да го махат. И той си тръгна. Но за оставките. Някой да помни комунистите да подават оставка. Някога и при каквито да са обстоятелства? Николай Добрев някога върнал мандата, не е подавал оставка. Орешарски си тръгна, след като от ДПС /самият силен тогава Лютви Местан /, обявиха тогава, че потенциалът на този мандат е изчерпан. И се отиде към предсрочни избори. Не заради продължилите с месеци улични протести срещу кабинета „Орешарски“, а след обявения изчерпан потенциал. При бай Тодор решаваха „да благорадят на някого за добрата работа“ и го освобождаваха. Това „оставка“ го няма в устава на червените и в ДС. Няма го и в Комунистическия манифест. Пленумът решава за тях. Пленумът. Не самият член, активист, депутат, кмет и пр. „Оставка!“, „Оставка!“.

Юг News