Ден: 26.11.2018

800 – не по Симеон II

800 – не по Симеон II


„Юг нюз“ я докара до текст № 800. 800 послания, отстояващи „другата гледна точка“, каквото е веруюто на сайта ни. Без заобикалки и шикалкавения – право в целта. Не и преднамeрено и тенденциозно. Стараем се да бъдем максимално злободневни, актуални – във всичко. И не е едностранчиво, че все недъзите, лошото, пошлото, задкулистното, лукавото и недостойното се налагат като проблематика при нас. И как няма като на всяка крачка, при всеки срещнат като че ли, където и да погеднеш, се натъкваш на поразии, интриги, злоупотреби, злини, егоизъм, некоректност и нетолерантност, себеустройване, себичност, диктат и пр. Е, как да се възторгваш от съсипаната нравственост, гаднярството, лошия пример. Пред които се изправяш. Няма как.
Адски натоварващо, потискащо – дали не е и увреждащо, е да пишеш за недъзите на света и съвремието, което те заобикаля и с което се сблъскваш във всеки един момент. Непосредствено.Така си е. И добре, че са и реакциите и коментарите на тези – десeтките, които четат „Юг нюз“-а и го коментират. Понякога само една вметка, репличка, реакция словесна. Но стига. Значи има смисъл. Да продължим. И след 800-я текст послание. Не по бившия премиер Симеон Сакскобургготски, който искаше да изправи и извади България от батака и затъването за 800 дни. Па после се оказа, че чипът на българина е сбъркан /така си е, но не го ли е усетил, преди да се захване./  Упазил ни бог от такива „определения“, „амбиции“ и неразумни стремежи. Ние ще продължим. Може би след още 800 текста да се промени нещо. Да започне по-позитивното в битието и съзнанието ни. Дай, боже.

 Не е ли знамение, че точно тази вечер космическата сонда InSight ще достигне до повърхността на Марс, ще кацне и ще навлезе 5 м. под повърхността на Червената планета. И това е едно от най-големите предизвикателства в Слънчевата система – всъщност около една трета от мисиите, успешно изстреляни към Марс не преживяват кацането. Тази сонда успя. Спускаемият модул В 789-LB ще започне официално слизането си към повърхността на Марс в 19:40 UTC (21:40 бълг. време) в понеделник и ще стигне до нея до 21:54 ч. българско време. След това НАСА се надява, че InSight ще заработи по изследването на вътрешната структура на Марс, а също и много други загадки. Точно, когато и ние изписахме нашата „друга гледна точка“ под номер 800.
Амин!

Юг News