Ден: 16.12.2018

Канавка

Канавка


Затворени пътища, закъсали автомобили, села и цели райони без ток – това предизвика обилният снеговалеж в Кюстендилско, каза на стъмване областният шеф Виктор Янев, който обхождаше най-закъсалите участъци до късната вечер. Най-тежко през целия ден беше в м. Черна нива на пътя Кюстендил-Дупница. На места падналият сняг е над 20 сантиметра. Пътят Кюстендил-Дупница остана затворен за движение почти през целия ден. Причината е аварирал камион на снегопочистващата и заседнал и автовоз. Тия с колите втора употреба ще минат и през Антарктида, за да закарат клеясващите возила докъдето са поръчани. Само не и през Черна нива. От полицията съветваха да се преминава през Конявския балкан, където ситуацията се оказа по-поносима. От АПИ пък, където двама бивши нейни шефове са подсъдими заради паднало осветително тяло в тунел „Ечемишка“ преди 20 месеца, а четирима от екипа – също, обявиха, че ще санкционират пътноподдържащата фирма на АМ „Струма“, отговорна за снегопочистването на магистралния участък на територията на област Кюстендил. Причината е констатирано закъснение при снегопочистващите дейности днес. За по-бързото почистване на отсечката при снеговалежа е осигурена почистваща техника от други пътноподдъжащи дружества, информират в прессъобщение от пътната агенция. Нито коя е фирмата, нито с колко ще го отнесе. Това са подробности.
Не са подробности обаче, че след толкова готини за пътищарите есен, след толкова срещи, заседания, комисии и пр., където се декларираше пълна готовност за действие при първите снежинки, при толкова красноречиви предсказания за сняг точно в Югозапада, нещата блокираха на втория час. Толкова ли е страшен 10-15 см. сняг, та затворени пътища, непроходими участъци и т.н. И при Бинека и при подходите към АМ „Струма“ при с. Джерман е било ад, оплакаха се прибиращи се откъм Банско дупничани и кюстендилци.
Какво ще санкционира АПИ, така и няма да се разбере. Но и АПИ-МАПИ, поддържащи и какви ли не /не/снегопочистващи фирми и екипи са вече със санкция – в канавката!

Юг News