Ден: 17.03.2019

Момичета, мили момичета

Момичета, мили момичета


17-годишната възпитаничка на гимназията по икономика и мениджмънт в града Снежанка Пенова е избрана за новата „Девойка Кюстендилска пролет ”2019, обявиха от общината. Шоуто по избора продължи повече от 3 часа снощи, за приза се конкурираха 14 момичета. В журито попаднаха 28 победителки в конкурса от предишни години. Още не мога да го осмисля. Като сън ми е, не е на себе си победителката Снежанка Пенова, споделено пред репортери. Тя получава парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и „Девойка на публиката” по 850 лв. Всички участнички си тръгнаха с подарък от общината – официалните тоалети и обувките, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.
Ей това е. Само на 17. Как няма да й е като на сън. Първо – дали си вярват, че притежават тоя чар, финес, поведение, интелект, ако щете, след тая въртележка, пред която минаха още от началото на февруари по волята на общинските шефове и най-вече на кмета. Второ – имат ли идея какво точно им се е случило. Мис конкурс – след изтезателни репетиции всяка вечер в Килийното училище. А защо не ги оставиха всяка да се готви сама, с помощта на мама и тате, на баба /победителката носи името на баба си Снежана Пенова, дългогодишен шеф по Данъчното/ и дядо. Па да ползват дизайнери, моделиери, психолози. Да плащат на екип – всяка. И тогава на конкурс и да се конкурират. А не да стъпят отрепетирано, да се обличат в литаци или в еднакви спортни дрехи, апа и роклите – почти еднакви и те. Не е конкурс това. А е дефилиране по режисура и след тренировки, тренировки.

Е, не би трябвало да се случва то този начин – мили момичета. Ама и вашата не е лесна. В четвъртък към обяд, т.е. на 21 март, ще забравите.

Юг News