Day: 18.04.2019

Молитва за Тони

Молитва за Тони

Монасите от Рилската обител ще отслужат на Велики вторник молебен за здравето на болния от левкимия 20-годишен Тони Костов, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов. Всички дарове за благотворителната вечер „С ВЯРА ЗА ТОНИ!“ ще бъдат осветени от тях, каза градоначалникът. „На Велики вторник заедно се надявам да сложим финал на кампанията за Тони. Благодаря на Бети и Вальо, на майките им и на всички сърцати хора. След като сме преодолели това било от 300 000 лв., мисля че финалът идва с Божията помощ и с отворените сърца на всеки един от нас, на нашите съграждани, на хората, които са активни, на бизнеса. Убеден съм, че всеки вярва, че Великденската радост ще бъде съчетана с радостта за живота за този прекрасен наш приятел. Благодаря на дарителите, които вече даряват книги, икони, картини“, заяви Петър Паунов. Малките Бети и Вальо, и кметът на Община Кюстендил с дълбоко уважение Ви канят на благотворителна вечер „С ВЯРА ЗА ТОНИ!“ на Велики вторник 23.04.2019 г. от 18:00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“.
Добре дошъл е и Всеки човек с добро сърце, който има желание да закупи картина, книга или икона, осветена в Рилския манастир.
От месеци в Кюстендил върви благотворителна акция за събиране на средства за лечението на музикалния талант Тони Костов. Слънчево момче, борещо се с остра лимфобластна левкемия (prо-B ALL), поради което е необходима костно–мозъчна трансплантация. Сумата необходима за лечението е 440 000 лв, от която остават да бъдат събрани около 100 000 лв.
Дарителска сметка
IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01
BIC SOMBBGSF
Общинска Банка
титуляр: Тони Тончев Костов
Pay Pal anatoli.kostov@gmail.com
Желаещите да дарят картини, книги или икони могат да го направят в срок до 19 април петък 14:00 ч. в сградата на Художествената галерия. Всеки спомоществовател може да си закупи и покана за благотворителната вечер с цена 100 лв. – от Анелия Димитрова, Елица Димитрова, Община Кюстендил, Драматичен театър – Кюстендил, Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“, Регионален исторически музей – Кюстендил.
Ще има и благотворителен футболен турнир. Кюстендилци да събират и даряват за Тони. И да се молят. Дай, боже! Дай, боже!

Юг News