Day: 20.05.2019

Докога Галеви

Докога Галеви
Делото за отнемане на имущество за около 4 мил. и 200 хил. лева на дупнишките бизнесмени и бивши барети Пламен Галев и Ангел Христов-Геле, по-известни като братя Галеви, и техните съпруги, бе отложено за 30 септември т.г., постанови състав на окъжния съд в Кюстендил. Причините са несвършена работа от страна на вещи лица и непостъпващ отговор от страна министерството на правосъдието на република Сейшели за съдебна поръчка – там трябва да бъдат разпитани няколко свидетели, имащи отношение към процеса. Делото за отнемане на имущество – имоти, коли, оръжие, финанси по банкови сметки и др., на братя Галеви се води от 1912 год., когато Галеви, осъдени преди това на по 5 годиин затвор за организирана престъпна група и рекет изчезнаха и оттогава са в неизвестност. Днес беше 28-то заседание.
На него стана ясно, че вещи лица не са открили на адрес офиса на счетоводна къща, която има отношение по процеса. Както и не са представили в срок свои оценки и заключения, което затруднява защитниците на Галеви. Тия вещите или не им се работи, или не им се плаща, ама има да се помотават. А може и да са схванали безполезността на всичко, което се случи и случва по тоя процес вече седма година. Защо делото се бави толкова мъчително и какви са възможностите да завърши и кога? Адвокат Капка Гергинова, която представлява дружество, регистрирано на Вирджинските острови, с които Галеви са имали бизнес отношения, разчита нещата така – „да се оттегли искът“. Неин си е прочитът, ама май нещата натам отиват. Спиране на делото поради недказаност. За кое недоказаност. Галеви престъпници ли са, или не са. Щом ги осъдиха на по 5 години. Какви са. Нерелазириани затворници. Защо тогава да не им се отнеме имущество. Ако приключат делото, то ще е победа, дори триумф за Братята. Пък и те, на тяхно име, не се водело нищо. Тогава що за съдебни абсурди се разиграват и ще се разиграват. То и на служебните им защитници взе да им писва. След второто заседание за всяко следващо те получават по 100 лева хонорар. Ама те имат неизплатени. Та, и на тях им идва повече.
Да го спират и да обявят Братята за невинни и недосагеми. Нищо че ги няма. Докога – делото и Галевите. Да се връщат, щом не могат да ги осъдят и да им вземат нищо.

Юг News