Ден: 09.06.2019

Пълна скръб: Кюстендил-Велбъжд

Пълна скръб: Кюстендил-Велбъжд


След драма с дузпи, ФК Кюстендил загуби баража срещу Перун – Кресна за влизане в Трета Югозападна лига. Перун ликува след 0:0 в редовното време и 5:3 след изпълнението на дузпи. За ФК Кюстендил остава още един шанс за влизане в Трета лига. Техен съперник ще е отборът на Гранит Владая, които отстъпиха пред Чико Бунара от село Бяга с 1:0. Ден преди това
ПРИЗИВ
ФК Кюстендил излиза срещу Перун – Кресна в бараж за влизане в Трета Югозападна лига. Двубоят е утре от 17 ч. на стадиона в Драгалевци. За феновете, които искат да подкрепят отбора е осигурен безплатен автобус, който ще тръгне утре в 14 ч. от стадион Осогово. Отборът на Перун – Кресна победи с 3:1 Елин Пелин в предварителния кръг на плейофите за влизане в Югозападната Трета лига. Срещата се игра в село Ковачевци, а точни за победителите от Перун бяха Атанас Топалов, Роберто Харалампиев и Иван Георгиев. В другия мач-бараж, който ще се играе утре в Ихтиман, един срещу друг излизат тимовете на Чико Бунара – с. Бяга и Гранит – с. Владая. Победителите се класират директно в групата, а загубилите ще имат още един шанс, като победителят от този мач през следващата седмица също ще спечели място в Трета Югозападна лига.
ЕПИЛОГЪТ
Какви нерви трябва да имаш, за да четеш подобни текстове. Какъв ФК „Кюстендил“, какъв „Велбъжд“, какъв футбол, що за простотии. И ще продължават – нали се отваря нова възможност срещу как беше – „Гранит“ /Владая/. Едва ли има и 100 човека, които знаят кой срещу кого и за какво в тия селски футболни групи. И защо ли общината, кметът не сложат точката на всичкото това. Иван Маринов-Маслара пое отбора на „Велбъжд“, обеща дори амбиции за „Б“ група. Рзултатът – 8 точки за цял шампионат. Ще ги изкара и сборен състав от циганската махала. Циганите поне ще се надърват – хеле, ако от общината им отпуснат и на тях около 150 хил. лева и ги дундуркат, ей така – за нищо. Както е за любюмия „Велбъжд“. Край! Да ги закриват. Има си начини да се събират приятелски настроени момчета, които да си се самоиздържат, да ходят по турнири, да ритат топка, като плащат наеми за стадиона. Ама и то па са едни стадиони! И да не занимават никого със себе си. Общината да каже – „Дотук!“. Още преди мача с Владая. Боже, с Владая. Кюстендил с Владая. Край, край!

Юг News