Ден: 13.06.2019

Кои са в кабела

Кои са в кабела


Екип на Главна дирекция за борба с организарана престъпност и жандармерията влязоха около 10 ч. в офиса на единствения tv кабелен оператор в центъра на града. Касите за плащане на такси и гишето за издаване на документи не работиха през целия ден, репортерите изчезнаха яко дим. Абонати ругаят и псуват, а някои коментират, че още от снощи някои от каналите на телевизията са спрени. Няма официална информация за причините антимафиотите да влязат в телевизията, чиито абонати са над 5 хиляди. Няма и да има нещо официално. По същото време същата операция вървеше и в офиса на Кабел САТ- Запад и в Дупница /бившата TV Рила в бившия младежки дом/. Служителите бяха в сградата, не я напускаха, от всички страни офисът е под охрана на жандармерията, коментират дупничани.
Няма за какво да се подава официална информация. За всеки е ясно, че местните кабеларки не са чисти, изобщо не са коректни. Пловината канали ги няма – таксата си остава същата. Кабели копаха под земята – след 3, пак след 3 отвово след 3 месеца ще те вържат. Информациионният им блок е пълна трагедия, „гола вода“, казват по Дупнишко. Това не пречи репортерките да са надмении и фасонлийки, да се имат за Си Ен Ен кадри. Никакво разследване, нещо чепато, атрактивно. Не – равно, в синхронен запис, като от бога дадено. Затова и кметицата на Николичевци Спаска Методиева ги обожава и ги кани през половин час в селото й. И те ходеха. Вече няма да ходят.
Но – кои са в кабела. В малкия град всичко се знае. Някога и Санде Брадата в Кюстендил имаше кабеларка. TV кабел спонсорираше и дундуркаше Алексаандър Тасев – Остап. Валери Ненов имаше акции в „Армтекст“. Бивши номенклатурчици, бивши военни, хора като споменатите по-горе. Да се извади всичко на показ. Сега, след тая проверка. Разгеле поводът е чудесен. И да се спира. Като с футбола. Без. Не само кюстенидлския. Така е в Перник, в Благоевград. И кабеларките са от тоя посредствен калибър. По-добре е за всички да ги няма.

Юг News