Ден: 23.08.2019

Любими магистрали

Любими магистрали


Почистването на горелите отпадъци при пожара преди 10 дни под виадукта на АМ „Струма“ при Дупница, което наложи спиране на движението по аутобана в участъка Дупница-Бобошево, укрепването и ремонтите на съоръжението ще продължат до 4 месеца. По време на ремонтите движението няма да е спряно. Дори още до края на днешния ден ще пуснат леките автомобили – в двете посоки, по едното платно, обяви шефът на АПИ Георги Терзийски. Той беше днес на мястото на пожара и при пострадалия виадукт, за да инспектира хода на почистването под магистралата и евентуалното начало на ремонтите, които – както той обяви, ще струват 1 мил. 860 хил. лева – в такъв размер е обществената поръчка. Различно разрушени са 13 колони и три греди. Повече е компрометирано платното закъм Кулата.
Безумни коментари и репортажи не спряха през целия ден за горелия виадукт край Дупница. Въпросите обаче кой и какво ще чисти, в какви срокове, къде ще се кара боклукът, какво ще е финансирането, ще плати ли щетите виновникът – шефът на фирма „Феникс ресурс“ Кольо Илиев, срещу когото има вече повдигнати две обвинения, не получиха никакви ясни отговори. Заместник-кметът на Дупница Крум Милев, който всеки ден е на мястото на пожара, обяви, че първо ще замерят какво е количеството на отпадъците под виадукта и до него. След това ще трябва да се реши кой какво чисти – Апи – нейните терени, на 2 м. от сянката на съоръжението, а виновникът за пожара, фирма Феникс ресурс с шеф Кольо Илиев – неговия дял. Както и той следва да понесе щетите, нанасени на съоръжението. Но това ще стане след евентуалното приключване на съдебните дела, ако се докаже вината му. И т.н
Както е тръгнало след тоя автоекшън при Дупница ГЕРБ ще захапе дръвцето за предстоящия местен вот. Прасетата, дето ги изклаха и колят заради някаква мистична чума – стигат. И магистралата идва в повече. Любимите на Бат Бойко магистрали .“Аз им ги правя, па да им ги пазя ли“, раздразнено изръси той на поредните показни срещи по повод някое откриване. Ако трябва – и ще ги пази. Сега нови 1,86 мил. лева ще се ръсят за ремонти. Щеше да е за две-три седмици, после за месец и половина-два, сега се отиде на 4 месеца. Въпрос на проценти, подхвърлят шофьорите по аутобана преди Дупница и след Бобошево и псуват на воля. По любимите магистрали.

Юг News