Ден: 13.10.2019

И така можело


Преедизборни плакати на двамата конкуренти за кмет на Кюстендил – градоначалника Петър Паунов и ексбанкера във Виена Здравко Милев, са на едно и също място, на витрината на заведение в града, където Милев често присядал. На метри от офиса на ГЕРБ само – нищо, чеуправляващите подкрепят и в този мандат Паунов. Собствениците на заведението не се „съобразили4 с тази близост. Е, Паунов има три плаката с лика му навсякъде из града, Милев – един /засега/. Но това в случая няма значение. Важното е, че са един под друг, при аранжировката Милев е над. И май това е единственото място, където съжителстват плакатните кандидат-кметове. Навсякъде другаде Паунов и само той. Как ли са хванати почти всички заведения по Кюстендил. Злите езици казват, че екип на звеното „Контрол“ и ОП „Охрана“ обикаляли заведенията и уж правят проверки. Нещата приключват без забележки, заяждания и препоръки и предписания. А като си тръгнат, проверяващите разсеяно оставят Паунови плакати. Ясно е какво трябва да се направи.
И, ето така – Петър-Пауновият портрет е навсякъде из града. Здравковият – тук-там. Друг кандидат – Младен Ризов, изобщо не е правил плакат. Въпрос на тактика, на личен избор, на пари /най-вече/. Четвъртият кандидат /жена/ не се и вясва, никаква.
Кое ще е второ място, където Паунов и Здравко Милев ще съжителстват,  макар и  портретно /засега едната страна отказвала дебат под каквато ида и форма/, дори и за часове. Едва ли ще има друго такоав аранжиране. А защо не.