Ден: 15.10.2019

Не помага

Не помага

bty

Повече камери за наблюдение срещу високата скорост, както и спиране на каруците по пътя Кюстендил-Дупница искат водачи и пътуващи по направлението. Проблемът стана твърде актуален, след като в събота вечерта лек автомобил блъсна и уби на място колоездач в центъра на близкото с.Пиперков чифлик Местните в Чифлика от години поставят въпроса да се постави камера за видеонаблюдение срещу висока скорост в центъра на селото, както е в съседното с.Багренци. Но това не става, вдига рамене Стефан Котев, дългомандатен кмет на Пиперков чифлик. Само в Багренци има камера, а в нашето село се кара по-бързо, но камера няма“, свидетелства кметът.От КАТ-Пътна полиция отказват коментар – не може във всяко село да има и камера, трябва и колоездачите да спазват Закона за движението, да имат светлоотразители например.
Кюстендилъцът Антонио Златковски пък настоява не за повече камери,а и движението на каруци по пътя Кюстендил-Дупница да бъде забранено. Толкова много е движението, че изпречили ти се каруца и спреш зад нея, става колона – насрещното е без прекъсване. „Такова нещо – каруца по международен път, па и по второстепенен път, няма никъде в Европа, само в България“, пали се Антонио.
Нека се пали. Ни камери, ни забрани, ни катаджии – не помага. Всичко е резултат от интелектуалната и психо несъсотятелността на съврменния българин, нашенеца. Пил една ракия в кръчмата и си тръгнал с колелото – на 100 м. довкъщи.  Защо с колелото. Преди години едиин културен директор бе тръгнал от Кюстендил с такси да си допива в близкото Ябълково. Нямал пари да плати за возенето, таксито го останавило под моста под КАТ в обласстния град. Тръгнал пеша. Рейс с работници от втора смяна го помел на банкета и дотам. Няма камери, няма Закон за движение по пътищата, няма това онова. Има допиване, прибиране след ракия на колело. Ей, така. Нищо не помага.