Ден: 04.11.2019

Нищо не помръдна


И 9-те общини от област Кюстендил си преизбраха досегашните кметове, сочат окончателните резултати от първия тур и на балотажите. След като кметът на областния Кюстендил Петър паунов би „от раз “ с 55 %, и започна четвърти мандат, червеният Радко Петрунов в Трукляно разби противниците си с близо 60% и захваща трети пореден мандат, а бившият о.р. полковник инж.Димитър Стаменков ще е начело на Невестино, кодето ръководи от 1 март 2003 год., то и 5-те общини на балотажа предпочетоха да кметуват досегашните им местни управници. В Дупница кмет остава инж.Методи Чмев от ГЕРБ, спечелил с 49, 21 % срещу червения д-р Първан Дангов с 48,60% /Дангов има един кметски мандат в далечната 2003-2007 год/. В Сапарева баня Калин Гелев, ГЕРБ, спечели с 57,68 % срещу опонента му от местна коалация Костадин Николов с 40,59%. В Кочериново Иван Минков от ГЕРБ е безспорен победител с 53,03% срещу Станислав Горов /БСП / с 46,18%, Крум Маринов БСП е победител в Бобошево – с малко, но достатъчно, съотнешението му срещу Стефав Тачев от тукашна коалиция е 50,76% срещу 47,88%. Елзе Величкова от Партия на зелените, подкрепена от други формации , в Бобов дол с 56,10% не остави шансове срещу Красимир Чааврагански, шеф на един от минните обекти в града, с 42,30%.
. Навсякъде малко след 21 часа снощи започна и празнуването по повод победата, а в Бобошево гърмяха и фойерверки – заря. Красавица играла върху маса модерни танци, разказа местен жител разказва. Победата на Крум Маринов там ще бъде полята и днес. Новоизбран общински съветник е приготвил две бутилки шампанско – такива, които декорират победителите на стълбичката във Формула -1. Донесъл му ги специално от Германия негов приятел.
Ей, това е. Нищо не помръдна и на тоя вот в любимия регион. Даже и в селата кветовете се повтярат, с малки изключения. Сега – да се обзаложим, че в общинския съвет в Кюстендил например председател ще е …. Михаела Крумова. Кой друг. Познахме. Както познахме, че нищо няма да се случи /виж „Едно и също“ и др/ много преди изборите. .Застояят е пълен. А като на повърхността няма вълнение, изплува тинята, нещата блатясват.