Ден: 07.11.2019

Вратовръзки


Кметът на Кюстендил Петър Паунов, 37-те общински съветника, кметовете на 17 села, избрани на местния вот положиха клетва на тържествената първа сесия на Общинския съвет в Кюстендил. Тя беше свикана със заповед на областния управител на Виктор Янев. Който направи встъпителон слово. „Поздравявам всички вас и се надявам, че всички ще работите за просперитета на общината и благоденствието на нейните жители. Пожелавам ви успешен мандат и се надявам след четири години да мога да ви поздравя със свършеното“, каза губернаторът Янев. Често в залата имаше аплодисменти. Удостоверенията на съветниците и кметовете връчи председателят на ОИК-Кюстендил Венцислав Механджийски, който също поздрави присъстващите и им пожела успешна и ползотворна работа. В новия общински съвет местната дясна коалиция „Кюстендил“, плюс ГЕРБ, има 19 съветници,“БСП за България“ е представена с деветима, Партията на зелените – с петима. По двама общински съветници имат местната коалиция „Движение заедно за промяна“ и „Глас народен“. Минипарламентът не ее толкова шарен, но явно има някакъв вътрешен разнобой в него, след като на учредителното заседание не бе избран негов председател.
Като как така тия 19 кметски съветници не изгасунаха от раз и не си избрахаМихаела Крумова, както се бозаложихме, че ще стане. Нещо става.Били се изпокараил заради преференциалния вот. Едва ли е така. По-скоро кветските хора решиха да не обезсърчават опозиицята още в първте минути на новия мандат.Игри на кмета. Можеше па да се подлъже някой от другите грипи – на първото гласуване за Михаела Крумова пуснаха 18 от 10-те кветски съветници. Но и никакъв грас отвън не дойде. Просто игри. Ама трябва да се зададат и някои директни въпроси. БСП съветниците не са ли повече от тия на ГЕРБ в минипарламента. Май – да. Лоша работа. Ще се види. А иначе и областният шеф Виктор Янев и кметът се изнесоха като на пожар в София за срещата, свикана следизборно от Бат Бойко. Едва ли някой се е сетил за Кюстендил на тая сеща. Не. След като и след това вот нищо не помръдна, Застоят е пълен. И дай, боже, днешният провален избор за шеф на съвета, да е нещо, все пак.
И още нещо. Защо повечето, с много малки изключения, от съветниците мъже бяха се барнали, с костюми, и … с вратовръзки. Не е на добре. Пазете се от всички начинания, които изискват нови дрехи….