Ден: 17.11.2019

Все по-зле

Все по-зле
Станали са 339 пътни произшествия в Кюстендилско, от които 86 тежки, от началото на тази година досега. Загинали са 14 души, ранени са 80. Сред загиналите са и сръбско семейство – трима души, катастрофирали на АМ „Струма“ при Кочериново. Младеж се удари фатално при изпреварване на трактор при Ресилово. Друг се натрес в тежка пътно поддаржаща машина при с.Червен брег. Каолоездач беше пометен от роми трубадури, тръгнали за дсвирят в кюстендилско завадение в центъра на с. Пиперков чифлик. То няма край. За 2018 г. загиналите при ПТП по пътищата на Кюстендилска област са 4-ма / с 10 по-малко/, а произшествията са били 388 / с около 50 повече/.
Нещата са пределон ясни. Нищо не помага при сегашната нормативна уредба, контрола и санкциите. ПТП-та с тежки последствия ще се увелечиват. Защото:
ВСИЧКО Е РЕЗУЛТАТ ОТ СБЪРКАНИЯ НИ ЖИВОТ, НИСКИЯ НИ ИНТЕЛЕКТ, НИКАКВАТА НИ ОПРАВИЯ. Жвеем в стрес, разчитаме на всимко да е по втория начин, уредено. На пътя и зад волана нявма как да се уредиш, за да не сбъркаш и да стане белята. Неграмотни хорасядат да карат – неграмотните да не се допустат изобщо до курсове за шофьор /както и да не гласуват/.Кретените да не шофират, мутрите – също. При първо по-суриозно нарушение да се отнема свидетеството завинаги,завинаги. Жените водачи да са на изпитателен срок, да са по-често на проверовъчни /дамите нямат устойчиво внимание, не отмитат всички ковмпоненти в пътната ситуация и пр./. Да се ппоменя инфраструктурата,при тия пъргави коли пътищата ни са тесни, неудобни. И т.н.
И с тоя алкохол. Пий карай. Ама стане ли нещо – край с шофирането. Инаме ще си броимжертвите, и какво като ги броим.