Ден: 10.01.2020

Кюстендилски ръце за Джеки


Бившият капитан на националния отбор по футбол Георги Димитров – Джеки бе успешно опериран в УМБАЛ „Софиямед“, съобщиха от клиниката. Лапароскопската операция е извършена от д-р Александър Цветанов и доц. д-р Теодор Атанасов, началник на Клиниката по лапароскопска хирургия в УМБАЛ „Софиямед“.„Чувствам се добре, благодаря на екипа на „Софиямед“ за грижите и вниманието“, коментира Димитров, който на 14 януари ще навърши 61 години. В момента той се възстановява след хирургичната интервенция и до дни ще бъде изписан от лечебното заведение. С ЦСКА Джеки има пет шампионски титли и три купи на България. Футболист на годината за 1985 г. За националния отбор има 77 мача и 7 гола.
а днешното си заседание Бюрото на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз единодушно бе взето решението да бъдат покрити всички необходими разноски по лечението на легендарния капитан на националния отбор на България Георги Димитров-Джеки. И  още.

Гласувано бе и предложение за промяна в Правилника за статута на футболистите в съответствие с промяна в законодателството за пребиваване и работа в България. Според промяната досегашният текст на чл. 7, ал. 3 се изменя и допълва както следва:
„Право да бъдат картотекирани имат лица, които са:
а) български граждани;
б) граждани на: държави-членки на Европейския съюз, на страните по споразумението за Европейско икономическо пространство или на Конфедерация Швейцария;
в) чужди граждани, на които е издадено Единно разрешение за пребиваване и работа в Република България или имат друго законно основание за пребиваване в страната“.
Това за статистиката и от официалното по медиите.  А в Кюстендил няма да се намери не само фен, а изобщо кюстендилец, който да не признава какво направи Джеки за местния „Велбъжд“ / на един етап – „Левски“ /Кюстендил/. Колко спомени, разговори, случки са имали с него по Кюстендил. Тук , в тогавашния Спорт палас, израсна синът му от певицата Кристина Димитрова – симпатягата Мартин /Марти/. Начесто прескачаше до Кюстендил. Свързва го непомрачима връзка с с Валери Ненов.Джеки е цар на импровизирания лаф, щ разсмее всеки И не само това е готиното у него.. Та от всичките му прятели – давай Джеки! Чакаме те по Кюстендил – на лаф, на дружеска среща или на някаква импровизирана спевка в някое кафе или бистро. Идвай.