Ден: 27.02.2020

Простено да е

Простено да е
„Най-голямата победа в живота е да простиш. Аз, като най-недостоен от всеки, моля от сърце за прошка за всяка грешка. Опитвал съм се и дълбоко в себе си съм вярвал, че полагам усилия и се мъча да правя крачки в правилната посока. Оскърбявал съм, разгневявал съм, осъждал съм, но никога не е било от сърце. Нека си простим и ръка за ръка, през Великия пост да можем с тази сила на духа, която са ни завещали предците и светиите, действително да пребъдем за радост на поколенията, на децата и на вековен Кюстендил”. Думи навръх Сирница на кмета на Кюстендил Петър Паунов. Пред микрофоните и познатата група репортерстващи от града. За пореден път. Става. С чашата вино, с постните ястия щедро аранжираин по блюдата.
Часове по-късно същото опрощаване /без вино/ стана и с общинските съветници на почивката на заседанието им.Парченце баница, сладкиш… Простено да е.
Тя и Мая Манолова в добрите си времена правеше събиране за медийните хора, навестяваше и съветниците да ги дари – за Нова година с календар, например. При Мая тези жестове завършваха с плащане. Извикваше сервитьорите и покриваше и наддаваше по бозначеното на касовата бележка …