Ден: 04.03.2020

Коронавирусът ще доскара Дупница с Кюстендил

Коронавирусът ще доскара Дупница с Кюстендил
Млад мъж от Кюстендил със съмнение за коронавирус е хоспитализиран днес в общинската болница в Дупница, стана ясно на днешното заседание на областния медицински щаб. Мъжът пристигнал от Северна Италия. Той сам е потърсил по телефона общопрактикуващия си лекар, след което е транспортиран с линейка на Центъра за спешна медицинска помощ към общинската болница в Дупница. Случаите на съмнения за коронавирус в област Кюстендил стават общо 4. Трите изследвани проби досега са отрицателни. На общинската болница в Дупница, където са трима от четиримата със съмнения, не са отпуснати допълнителни средства за хоспитализирането на случаите със съмнения за коронавирус, но здравното заведение ползва клиничната пътека за вирусна инфекция, казаха специалисти.
А в Дупница негодуват. Откъде накъде кюстендилци ще ги карат в дупнишката болница. Ама в Кюстендил си нямали инфекциозно отделеине – ами да си имат, да си отткрият. Няма логика в Дупница, където се връщат десетки от гурбет по Италия – всеки ден, да няма нито един самосигнализирал за съмнения за коронавирус, а от Кюстендил цели четирима за няма и седмица. И да ги карат в Дупница. Откъде накъде.
Дупница и Кюстендил не се обичат още от следпартизанското време /1944-а/, в зората на социализма. И така ще я карат. При всеки вирус.