Ден: 06.04.2020

Ей, и това го има

DIGITAL CAMERA

Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил подкрепиха дарителската кампания за МБАЛ „Д – р Никола Василиев” в Кюстендил, съобщават от двете ведомства. Магистратите и съдебните служители дариха средства за лечебното заведение в подкрепа на лекарите и медицинските специалисти и битката им с коронавирусната инфекция. Събраната сума, която вече е преведена по сметката на кюстендилската болница е 4 000 лв. Районната болница в Кюстендил обяви дарителска сметка за събиране на средства за интерзивен респиратор, за който ще са необходими около.
И това го има – съдии да дават джобни пари. На тяхно място нямаше въобще да съобщавам колко са събрали магистратите. Та това едната заплата на действащ съдия в местния съд – предполагаме. Та в Дупница Ивайло Константинов, шеф на Юнион Ивкони, от раз даде за общинската болница там 5 000 лева. Пък и нищо не се казва дали и служители и чиновници в съдебната система-Кюстендил са дали нещо. Говори се, че и чистачка в съдебната палата взима около 1500. Жива и здрава да е.
Но, нека. Короновирусната трагедия не отминава – уви!. Съдиите могат да дадат отново. Няма да е зле. Имат – и да дават. Тях стагнацията не ги засяга

dav

, делата вървят виртуално. Съдилищата не са и няма как да затворят.