Day: 15.05.2020

Граничен

dav
burst


39-годишна жена със „Ситроен“ с швейцарска регистрация не се е подчинила на полицейските сигнали за спиране и проверка и с висока скорост е преминала през ГКПП – Гюешево, като е повредила бариерата. Не е спряла и за проверка при подаден сигнал от граничен патрул в с. Гърляно, съобщават от полицията. Същата подминала КПП на Гранична полиция при с.Гърляно. Не спира и при влизане в града отново не се подчинява на полицейски сигнал за спиране и се удря в служебен автомобил на РУ Кюстендил. Спряна е след минути преследване на ул. „Спартак“ и след удар в друг служебен автомобил. Накрая помита крайпътна череша – и дотук. Екшънът станал малко преди 12 ч. днес.
Другото са детайли. Началникът на смяната прави опит да извърши гранична проверка, но водачката потегля рязко, поврежда бариерата с автомобила и се насочва към вътрешността на страната, без да спре на подадените сигнали и от другите гранични полицаи на трасето. Не е спряла и при подаден сигнал от граничен патрул в село Гърляно. Униформените подали сигнал към колегите си в Областната дирекция в Кюстендил, но при влизане в града жената отново не се подчинила на полицейски сигнал за спиране и се ударила в служебен автомобил на Районно управление-Кюстендил. Спряна е след минути преследване и след удар в друг служебен автомобил. Както и това, че в кюстендилската болница тестът и за корона вирус е отрицателен.
Трябваше да стане нещо такова. Не само на това ГКПП. Ами и на Олтоманци – със Сърбия. Трети месец не може да се мине през сръбския пункт Рибарци. Хората не могат да отидат на работа, на лекар, на училище, във ВУЗ-а си. Пълна побърквация и полицейщина – и докторите са като цербери. Затова – един екшън,, пък кавото стане. Едва ли е карала наркотици в ситроена. Просто и е дошло повече всичкото това. Та нали тая граница с Македония трябваше да се отвори още през 2005 год. Такива бяха спогодбите преди двадесетина години. Със или без корана вирус. А то какво. Няма.