Ден: 15.07.2020

Оставка на „Оставка“-та


Природозащитникът и бивш съветник от Кюстендил 63-годишният инж. Севделин Атанасов поиска оставката на премиера Бойко Борисов чак от връх Мусала. В сряда по обяд той качил първенеца на Балканите и издигнал саморъчно написания плакат: „Борисов – Оставка!“. Инж.Севделин Атанасов е сред редовните участници в иначе рехавите протести за оставката на кабинета в центъра на Кюстендил последните три вечери. В сряда обаче имал планирано изкачване на връх Мусала с приятели. Няма физическа възможност да се прибере до Кюстендил за протеста и затова решил да протестира на самия връх. С ултиматум,докато се прибере вкъщи, премиерът да е подал оставка. Ти да видиш
„Оставка“ и „Мафия“ са най-лесните за скандиране и употреба думи. Затова и сега кънтят отвякъде по улиците на милата република България. Нищо не казваш с това – „Оставка!“. Толкова е банално. Искане, което всеки може да постави.Апа, колко ще хване – няма никакво значение. И от Мусала, 2 925м., да е. Нищо от това. През 2014-а гербаджии с камъни, аранжирани някъде по Витоша, поискаха оставката на Орешарски. И тя стана, ама не от техните камъни, а защото ДПС и турците, в частност оня – Йордан Цонев, обяви, че това правителство вече е изчерпано. „Оставка!“ на турците и ДПС. „Оставка!“ В белите страни „оставките“ не са толкова използваеми. Импийчмънт, съд, комисия и др. Врявата е само при нас.

PS И докато материалът на Юг.нюз излизаше, премиерът поиска … оставката на трима министри. Няма край. Оставки, та оставки. Оставки и на оставките!