Ден: 28.07.2020

Пак цигани


Общинският съветник и неуспял кандидат за кмет на Дупница Георги Градевски е задържан, след като 27-г. Асен Христов от Дупница е подал сигнал на тел.112, че политикът го нападнал и размахал пистолет пред очите на 7-г. му дъщеря. Инцидентът е станал пред автокъща в с Джерман. 27-г. Асен Христов, който живее в ромския квартал “Гиздова махала” в Дупница, отишъл в с. Джерман да си вземе от ремонт микробуса. На излизане от автосервиза е засечен от мерцедеса на Г. Градевски, който го измъкнал от микробуса и последвал екъшънът. Ето какво разказа Асен Христов по телефона”: “Георги Градевски, общинският съветник от АБВ, ме засече с мерцедеса си на излизане от автосервиз в с. Джерман. Аз бях със съпругата си и 7-г. ни дъщеря. Той спря автомобила, отвори вратата на микробуса и ме издърпа отвътре. Удари ме в челото с главата, аз му отвърнах… Детето се сви под седалката от страх. Докато ме измъкваше от буса и ме удари по главата, Г. Градевски ми казваше: “Мама ти да … циганска. Всички гласувахте за ГЕРБ”. Докато псуваше, отиде до автомобила, извади пистолет и го насочи към мен. Хората от автосервиза ни разтърваха и Г. Градевски си тръгна. Обадих се на тел. 112 да търся помощ. Чаках близо 30 мин. да дойдат полиция и Спешна помощ”, разказа своята версия за скандала Асен Христов.
Георги Градевски се яви на изборите за кмет и общински съветници през 2019 г. в Дупница от партия АБВ. Лично бившият МВР министър Румен Петков го представи пред обществеността в Дупница. Г. Градевски е икономист по образование, но е работил и като шофор на руския посланик в България – Опа-а, руски посланик, партия АБВ, ясна работата. Но това е друго. Градевски има своя версия. Циганинът Христов държи нелегална автоморга в Гиздова махала и денонощно трови тая част на Дупница, а той, Градевски, внася питане до кмета на града защо не се предприемат мерки. „Ей, спри да ровиш, че …“, заканил се ромът. И така станала разправията. Да се оправят ченгетата и прокурорите.
Защо пак мангали са в основата на търкала. Какви са тия петнадедетина мургави, изсипали се пред полицията в Дупница. Искали справедливост и задържане за пишман съветника, от когото АБВ тутакси се разграничи /е,как иначе/. Така е и в болниците – на тумби и на вълин мангали с един, неясно дали е болен. В Родилното. И т.н. Не минава ден нещо мангалите да не предизвикат и сътворят. При това – както го казват самите те, „сега почваме“ .