Ден: 30.07.2020

Браво, непротестиращи!

bty

И тия протести ще минат и заминат. Нещата пак ще са същите – след някой месец, пак да си говорим. Но голямата насмитация от март-юли-2020г трябва да се изследва от социолози, психолози, политолози, като терен на поручванията да е Кюстендил и Кюстендилско. Тук няма протести. Първата вечер излязоха 34 червени, втората вечер – 8, пак от тях. Третата вечер се разотидоха дошлите 5-6, пак чернени, при над 20 ченгета за охрана ан същото място. Уплашиха се протестантите. Една вечер се изежиха 5-6 от постоянни физиномии от протестите в града – по повод и без повод. И това е.

Толкова ли му е всичко наред на тоя Кюстендил, всичко ли „дрънка“ тук, та никой не протестира.Същевременно тия, хотелиерите и кръчмарите от града, които ореваха орталъка, как ще фалират заради КОВИД кризата, качват ли кавчат цените, безумно нагоре. През ден го правят вече. Нали им свалиха ДДС-то на 9%. А цените са нагоре. Да си избият загубите от единия месец затваряне след 14 март на гърба и на джоба на клиентите. И понеже са гузни – щели да събират пластмасовите шишета и найлонките и събраното да дадат за болни деца. Е, га ти.
Това между другото. И никой не протестира. Някой трябва да се произнесе за феномена непротестиращи. Но нека го нажем: „Браво непротестиращи!