Ден: 16.08.2020

Какви стадиони, бе

Какви стадиони, бе
На пресконференция на пистата кметът на община Кюстендил Петър Паунов съобщи, че 3 милиона лева са отпуснати за стадион Осогово. Това е вторият етап, първият е миналата година с министър Кралев и подкрепата на премиера Борисов. Третият ще е за цялостното обновяване, подмяна на седалките, нова лекоатлетическа писта, ново осветление на целия комплекс. Средствата идват след дългоочакваното финансиране ,за обновяване на сградния фонд, в познатя му клянячески стил дообяснява той. Предстоят дейностите по саниране на комплекса и за условия за децата и треньорите, които са „бъдещето на Кюстендил и на България“. Финансирането-добави кметът, е резултатът благодарение на съвместната работа на община Кюстендил, депутата Кирил Калфин, областния управител Виктор Янев ,председателя на ОБС Кюстендил Михаела Крумова и общинските съветници в Кюстендил с позитивните сигнали към инвеститорите в Кюстендил, към националното правителство и ръководните органи в страните от ЕС ,за да може в решаващия момент и при най-тежка криза отново да бъдат отстоявани важните за Кюстендил проекти. Ръководствата на Кюстендил и на държавата мислят по един и същи начин, каза още градоначалникът. „Основната благодарност е към министър председателя на страната, към държавника и приятеля на Кюстендил Бойко Борисов. Благодаря, защото в тежките моменти винаги е бил за Кюстендил. И сега, когато приготвихме анализите, въпреки сериозния дебат ,когато всяка стотинка се цепи на две и в България и в ЕС ,той беше категоричен -това със състоянието на базата няма как да продължи ,децата и родителите, и техните семейства и тренъорите ще работят и спортуват в спокойна среда“, подчерта кмета Паунов.
Предстои цялостно обновяване на всички фасади, цялостно саниране, подмяна на дограма, където е необходимо, поставяне на изолация отвътре на таваните, подмяна ва всички ел. табла, обновяване на съблекалните, ремонт на ВИК инсталацията. Ще има нова сауна в спортен комплекс Кюстендил с минерална вода.
Кметът обясни,че вече текат консултации с тренъорските екипи. Инженерите започват енергийно обследване. Градоначалникът уточни, че това е вторият етап, първия е бил миналата година с министър Кралев и подкрепата на премиера Борисов. Третия ще е за цялостното обновяване, подмяна на седалките нова лекоатлетическа писта, ново осветление на целия комплекс.За третия етап кмета увери, че са се разбрали с министър -председателя Борисов. Третият етап зависи от това какво ще се случи идващите месеци и как ще се справят с втория етап.Депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин каза, че е бил направен добър екип, който е работил постоянно. Според него това е бил дълъг процес. Той припомни, че стадион „Осогово“ в Кюстендил е бил национална спортна база и че в страната са били изградени много стадиони и спортни зали, като Кюстендил и бил поизостанал.До два месеца има шанс да бъде избран изпълнител,в договора ще има заложени и неустойки . 3 млн. лева има предназначени за 70 населени места на територията на община Кюстендил„Благодарение на местната власт и централната власт обновена беше централната градска, част, реализиран беше проект по река Банщица беше направено саниране. Надяваме се да бъдат санирани и останалите жилищни блокове в Кюстендил.3 млн.лева има и за инфраструктура.“ обясни Кирил Калфин.„Ключовото е екипната работа, приоритетът на нашите съграждани е наш приоритет, работи се в една посока…В момента се проектира Коридор -8“,поясни още кметът Паунов. Кметът Паунов вече е провел среща с ръководител на водния оператор в Кюстендил относно проблемните участъци, които са за спешна подмяна на водопроводната мрежа.
Какви стадиони, какви милиони, бе. Тук можеш просто да заплачеш. Калфин, който уж обяви, че повече няма да е депутат /па и като е – да се е разбрало/ пак се бута. И, ето сега как се кипрят по пистите и се кланят. На Бойко Борисов – разбира се. Защо ли в Кюстендил нямаше протести. Не е само от това,че депутат е Киро Калфин, а кмет П.Паунов. Просто градът е мъртъв и заспал. И дали изобщо му трябват стадиони, един голям спортист не се е пръкнал в града последните 30 години. Но понеже в случая  става дума за стадиони. Защо не дадоха тия изявления от стадион „Странджата“. По-голям позор от това, от тоя стадион – трудно е да се намери. Там да идат и да открият , да продължат, предизблорните си напъни и срамни вричания на настоящия премиер. Какво ли ще стане след оставката – и със стадионите.