Ден: 09.10.2020

Д-р Хаус от Бобов дол

Д-р Хаус от Бобов дол

qrf

39-годишен хирург от Дупница, бивш общински съветник от ГЕРБ в Бобов дол, е задържан за упражнено насилие над жената, с която живее, съобщиха от полицията. Докторът е в ареста за 24 часа. В град като Дупница и Бобов дол много бързо се разбра, че става въпрос за д-р Борис Дашков. Жената, с която живее 39-годишният хирург, е съобщила, че й е нанесен побой. Оказана й е медицинска помощ в Спешния център в града. През нощта докторът насилник не е бил открит. Едва днес към обяд е установен и задържан В ареста е с полицейска заповед за задържане до 24 ч. За случая е уведомен дежурен прокурор. Започнато е досъдебно производство в РУ Дупница. Според коментари жената е бита и душена, успяла да избяга на улицата, викайки за помощ . Само преди три дни докторът качил на личния си профил във Фейсбук снимки с приятелката си от ваканцията им на атрактиван дестинация, коментират хора по мрежата.
Не закъсня и версията на самия д-р Дашков: „В сряда вечерта се прибрахме с приятелката ми и нямахме никакви скандали или проблеми. През нощта тя ме събуди с удари и аз просто я отблъснах. Събра си багажа и си отиде. Това беше всичко. Аз никога не съм се укривал, бях си в къщи и сам отидох до полицията, след като разбрах, че е търсила медицинска помощ. Днес отново се видях с приятелката ми и тя няма никакви наранявания“, коментира случилото си д-р Дашков. Той е категоричен, че през живота си никога не е посягал на жена, а точно обратното – практиката му е насочена именно към това жените да се чувстват красиви. „Това е пореден опит да очернят името ми. Рано или късно всичко ще излезе наяве, още повече, че аз съм потърпевшия в случая, а не тя“, категоричен беше д-р Борис Дашков.
Горкият Дашков – защо ще бие гаджето. Той е и философ, може да има и философско обяснение, ама все пак. Пък и в Бобов дол още държат на прякора му – д-р Хаус. Така го знаят. Нема данни доктор Хаус, оня от филмовата поредица, да е бил гаджета. Ама д-р Дашков ги бие. Той е от Бобов дол и работи в Дупница.Или нещо такова – „нема значение“.