Ден: 28.10.2020

Възмездие

Възмездие

dav

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова започна съдебното следствие и проведе първо заседание по делото за убийството на 33- годишния Валери Дъбов. Убийството е от 17.02.2019 г. – повече от 20 месеца, вече. Съдът разпита 8 свидетели, сред които майката на Валери Дъбов, пострадалите Светлин К. и Михаил П. и полицейски служители, които са били на работа в деня на инцидента. Със съгласието на страните бяха приети показанията на сестрата на Валери Дъбов, дадени в досъдебното производство. Съдът прие и изготвената от вещо лице съдебно техническа експертиза, в която е направена скица на района и са обозначени обществените сгради и търговските обекти. Следващото заседание по делото е на 30 октомври, за когато са призовани за разпит нови свидетели.
Окръжна прокуратура – Кюстендил е привлякла като обвиняем Алекс Д. (на 19 години) за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК – умишлено убийство на Валери Дъбов и опит за убийство на Светлин К. и Михаил П. Делото се гледа в 5- членен състав, от двама съдии и 3- ма съдебни заседатели, като съдът назначи и резервен съдебен заседател. Това са няаписали от пресцентъра на Окръжния съд. Със цабалежката – съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.
А цял Кюстендил, потресъл се в тия няколко дни след кръвищата по централния бул.Цар Освободител, чака присъда. Т.е. възмездието. Дано градът да не е забралил, да няма къса памет. Без никакво снизхождение. Ромът Алекс Анков / фамилията му е по имато на майката/ да си го получи. На 100%