Ден: 23.03.2021

Паунов го може

Паунов го може
Десетки, съкратени при обявеното Извънредно положение и при КОВИД кризата преди година, общински служители в Кюстендил се връщат на работа, казаха от администрацията. Където не е възможно назначаване на досегашните им работни места се търсят други възможности. При обявяване на Извънредното положение и Извънредната ситуация след това при КОВИД кризата общината в Кюстендил се оказа в тежко финансово положение и беше принудена да съкрати над 200-220 служители. Първи на борсата бяха пратени целят състав, около 25 души, от градския драматичен театър. Последваха ги още толкова от „Ученическо хранене“, което стопанисва и паркхотела „Кюстендил“. Близо 50 от ОП „Охрана“ също бяха съкратени, след като общината продаде градския плаж. Съкратени бяха и 12-те на щат в Градския духов оркестър, както и повече от половината служители в отдел „Култура“. Всички те имат обещанието на един етап да бъдат върнати като служители на общината. Най-трудно е с актьорите и екипа на общинсикя театър, след като сградата е в тотален ремонт, който ще продължи месеци. Затова ги „пренасочват“ към други звена, открехна се зам.-кметът по финансите на общината Надя Каратова
И друго е странно. Докато са безработни, всички от пратените на борсата са в готовност и при повикване идват да работят на „старите си работни места“. А от бюрото взимат никакви възнаграждения. Как става – „на ръба на закона“, произнасят се трудови инспектори. На ръба, на ръба, ама по закона.
Впрочем Паунов непрекъснато го доказва, че го може. Така беше и при определяне на окончателния състав на групата съветници на неговата „дясна“ коалиция „Кюстендил“. В която я има 10 представящи се за някакви тукашни „лидери“ и партии, ама си е коалиция. След вота октомври-2019-а стана. Два месеца, на три-четири заседания, не се знаеше в тая група кой е съветник и кой не е- въпреки ясните оконмателни резултати от преференциите. Имали вътрешно правило някой да се отказва за сметка на друг, още преди изборите. Някаква вътрешна преференция. А това как е гласувал кюстендилецът, никакво значение няма. Та затова – Паунов го може. И още неща от тоя сорт.