Ден: 08.08.2022

И Божията ръка

И Божията ръка
Експериментът „Петков – Василев“ нанесе щети за милиарди на страната ни.Слушах внимателно министър Пеканов – той е много подготвен човек -оказва се, че ние всъщност нямаме План за възстановяване! Всичко трябвада се пренапише, за да се направят полезни неща за хората, вместосхемите за далавери. Това заяви при посещението си днес в Рилската света обител лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе посрещнат от игумена на Рилския манастир дядо Евлогий, заедно с народния представител от региона Христо Терзийски, областния координатор на ГЕРБ – Кюстендил Даниел Данчев, кметовете на Рила и Кочериново – Георги Кабзималски и ИванМинков.
Пред медиите Борисов коментира още: “Оказва се, че “Булгаргаз” е съсстотици милиони загуби, защото предишните управляващи са крадяли презпосредници и през Чирен. Хората и бизнесът не знаят колко ще им струват газът и токът за следващия месец. Токът при мен беше 80 лв., за утре е по-висок с 60% от днес!” Лидерът на ГЕРБ заяви също: “Президентът Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Ако иска, може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме по време на трите ни правителства. Над 600 – 700 км. нов газопровод направихме, а за година и половина от “промяната” не можаха да довършат 100 км., които оставаха по гръцката връзка. Ремонтирахме старите и построихме нови компресорни станции навсякъде, където беше нужно. По време на нашите управления България стана страната с най-добре развитата газопреносна система на Балканите.” Борисов бе категоричен, че след щетите, които са нанесли “Продължаваме промяната” на държавата, симпатизанти на ГЕРБ не допускат, че може да се коалират с тях. “Добре познавам тези хора и от ДБ, и от ПП. Помня как, когато издигнаха Лозан Панов за кандидат за президент, твърдяха, че е символ на правосъдието. След това отидоха и клечаха пред президентството и Румен Радев. На фона на всички тези неща, пътищата на България са оставени в окаяно състояние. Година и половина не са пипнати, нито подменят мантинели, нито асфалтът се поддържа. Броят на катастрофите се вдигна значително по времето на Бойко Рашков”, коментира още лидерът на ГЕРБ. “Каквото сме обещали за Рилския манастир – изпълнили сме го. Направихме едно прекрасно съоръжение за укрепване на пътя към Светата обител, което оставиха на Акт 13. Нашето правителство осигури 1,62 млн. лв. за изграждане и на пречиствателна станция за отпадните води. Всички документи по нея вече са готови”, посочи Бойко Борисов.
Доукрепването на срутището на пътя за Рилския манастир беше възложенооще в началото на 2021 година и завършено за няколко месеца. Бяха изпълнени и всички необходими дейности по новото съоръжение, вкл. и т. нар. тунелна завеса, за да се гарантира безопасният достъп до най-големия манастир в България. Оставаше единствено да се положи износващият слой асфалт в участъка. За съжаление, това не е свършено вече повече от една година и заради това обектът няма Акт 14, Акт 15 и Акт 16. Поне пътят е отворен за движение с временна организация. Борисов посети и местността под Рилския манастир, където ще бъде построена пречиствателната станция, която ще обслужва Светата обител и обектите в прилежащия район.Обяснено бе, че тръбите и техниката за пречиствателната станция на Рилския манастир са закупени предварително. Освен че ще съкрати сроковете за изграждането на обекта, това решение е спестило и много пари на манастира, защото към днешната дата всички компоненти са поскъпнали значително.
Та така – да намирате някаква разлика от времето, когато беше премиер, и сега? Няма. Той и затова отиде до Рилската обител, на която щедро изсипа 10 мил. лева близо, преди да го тумбат от премиерството. Сега е там отново да измоли закрила и помощ от светиите. Които… не се знае какво са решили. Но Божията ръка може отново да е до бат, Бойко. И тогава!!!