Ден: 06.09.2022

Все е Дупница


Дупничанинът Здравко Прашков с още двама от екипа заминава с багера и камион на фирмата си за Карловско, за да помага по почистването на улици и дворове в Карловско, каза за БНР той във вторник след обяд, когато сес вързахме по телефона.За разходите по транспортирането на техниката приятели и научили за решението му да замине събрали около 3 хил. лева. Фирмата на Прашков извършва точно такива дейности – почистване, преместване на земя,работа по изкопи и др. Затова мисли, че ще са полезни на бедстващите хора и домакинства по наводненията в Карловско.Заминават тази нощ – трима души. първоначално за четиир дни, но ако се наложи – и повече .Носят с тях и други сечива – моторна резачка например, да помагат ан закъсаи в бедстващия район хора.
И други в Дупнишко хванаха резачката. Бракониери, които прекарвали дърва в автомобил, са задържани около 18:30 часа снощи в района на охранителен участък „Бистрица – Отовица“. На разклона за Белия път горската стража забелязали лек автомобил, натоварен с дърва, на около 200 метра от мястото, на което се намират. Правят опит да ги спрат в момент, когато колата излиза на главния път. В колата пътували двама души, единият – непълнолетен. В момента на спирането на автомобила, единият от пътуващите в него извадил моторна резачка, заплашил със саморазправя служителите и напръскал колата с бензин от резачката. Опитал да я запали. Горските служители потърсили помощ чрез тел. 112 и такава им е оказана своевременно. Автомобилът бил натоварен с бял бор, без необходимите документи и без превозен билет. След задържането и, колата, заедно с товара, е закарана в двора на ТП „ДГС Дупница.
Все е Дупница- Дупничанин един от първите прие украинци бежанци /Асен Кирилов/. Дупничанин /Здравко Рашков/ потегли към наводнено Карловско с багера си- да помага . Брагониери назидаха бял бор в колата си. И искаха да я запалят .Все е Дупница.