Ден: 13.08.2023

Заядни

Заядни
Паднала е изолация от наскоро реновирания спортен комплекс „Осогово“ в Кюстендил. Районът е обезопасен, ремонтно възстановителните работи, започнали в почивния ден, ще продължат, коментираха от Общината. Падналата изолация е до централния вход на спортния комплекс „Осогово“, станало е през нощта, няма пострадали. Екипи на фирмата, направила ремонтите по сградата преди две години, ведната започнали демонтаж и възстановителни работи, каза Ивайло Чалъков, експерт при управление при кризи на Общината.
Инцидентът с изолацията в комплекс „Осогово“ се коментира в социалните мрежи. Случаят се сдоби и с предизборен оттенък, след като един от първи коментиралите го е зам. областният управител Кристиян Иванчов, който казва, че ще сезира отговорните институции да бъде извършена проверка на качеството на строителството и на вложените материали. „През 2020 г. започна „мащабен ремонт“ на спортен комплекс „Осогово“ в Кюстендил, за който бяха отпуснати близо 3 млн. лв. от правителството на ГЕРБ – за цялостно обновяване на фасадата на стадиона, подмяна на дограма, поставяне на изолация на таваните и други ремонтни дейности. През 2021 г., само преди 2 години, кметът на Кюстендил Петър Паунов заяви пред тогавашния премиер Бойко Борисов, че след години в разруха, сградата вече е обезопасена. Ето така обаче изглежда тази сутрин „мащабният ремонт“ и „обезопасената сграда“ на спортния комплекс, с който кметът Петър Паунов и управляващите от ГЕРБ се гордеят. Сградата осъмна с паднала изолация – резултатът от корупционните практики на управляващите от ГЕРБ и некачественото изпълнение на проекта. За щастие, няма пострадали. Животът и здравето на децата ни обаче не може и не трябва да бъде поставяно под риск – стотици деца спортуват в спортния комплекс всеки ден. Ще сезирам отговорните институции да бъде извършена проверка на качеството на строителството и на вложените материали“, написа зам.-обастният управител. Неофициално се твърди, че Иванчов ще е номинацията на ПП-ДБ за кмет на Кюстендил срещу сегашния градоначалник Петър Паунов.
Че има дамари в ремонтите, на които рецепиент е Общината, се знае. Кой ли в съботния ден започва да маха новоположена мазилка и да полага нова. Така, че… Ама и зам.-областният си спретва чиста заядня. Прездизборна .На такива ще се нагледаме тепърва… А всички са „едни и от един дол дренки“…