Ден: 02.11.2023

Салюти

Салюти
Новоизбраният за четвърти пореден мандат кмет на най-малката община в България – Трекляно, Радко Петрунов от БСП и 11-те общински съветници положиха клетва и встъпиха в новия си статут. Те бяха поздравени от областния управител на Кюстендил инж.Александър Пандурски. В новоизбрания ОбС в Трекляно свои представители имат три формации – БСП за България, ГЕРБ и ВМРО-Българско национално движение .На практика само един-двама от съветниците са нови, останалите са от предишни мандати .За председател на Общинския съвет беше избран Стефан Борисов. За едно съветническо място са били необходими да спечелиш преференция от под 50 гласа, коментират местни активисти. Имало и купуване на гласове – мизата скочила до 150 лева. Постоянното население на община Трекляно в 19-те села е намаляло до 320-330. С дописаните по настоящ адрес избирателите стигнаха почти 700. Чудо!
Поздравим ви, че спечелихте доверието на вашите съграждани и бяхте избрани да управлявате една от най-малките общини в България. Община, която има хубава природа, трудолюбиви хора и потенциал за развитие. Може да го развиете, ако работите заедно и вървите напред в името на просперитета на общината и вашите съграждани, дръпна словце като за случая областният управител инж.Пандурски. Съставът е:Ташко Ташев, Митко Димов, Гълъбина Йосифова, Ани Симеонова, Здравко Евтимов, Стефка Стаменкова, Бойко Гърков, Камелия Андонова, Таня Веселинова, Стефан Борисов и Антон Петров. Всички те официално положиха клетва и подписаха клетвени листа. Председателят на Общинската избирателна комисия връчи удостоверенията на новоизбраните съветници: “Желая ви попътен вятър и успех! Работете заедно и се грижите за населените места в община Трекляно.”
Защо ли нямаше докаран отнякъде духов оркестър, да гръмнеха и салюти. Това – феноменът Трекляно, е за учебниците по обществени науки. Крайно време е.