Служители на ДАНС проверили община Кочериново- проверката била за адресна регистрация по настоящ и по постоянен адрес, каза и.д.кмет на общината Любка Йорданова. Активисти коментират, че проверката е предизвикана от сигнал на водач на една кандидат-съветническите листи, бивш областен управител в Кюстендил. Проверявящите поискали и им е предоставена инфорвация от служба ГРАО , изискани са документи и от селските кметове, в чиито населени места са били регистрирани лица по настоящ адрес шест месеца преди местните избори, каза и.д кмет Любка Йорданова. Съставен е протокол за проверката. Кметицата не се нагажира да твърди какво са констатираи проверяващите. Откъде да знае.
Според коментари на администратори нарушения не са открити. Регистрираните по настоящ адрес до 26 април т.г. в Кочериново и 10-те села в лица в общината са само 49. Така, че не може да става дума за изборен туризъм, няма новорегистрирани и роми, казаха администратори. Избирателите, които имат право да пуснат бюлетини на предстоящите местни избори в неделя, са 3 077 души. В битката за кмет на Кочериново участват 5-има кандидати. Конкуренцията е голяма. „Брат ми със семейството си от София ще гласува в Кочериново, спазен е законът напълно. Това изборен туризъм ли е“, възмути се по повод сигнала до ДАНС един от кандидат-кметовете.
А респектът спрямо местните е пълен – защо не е сигнализирал до ЦИК например. Защо чак до ДАНС. Ако има начин, следва да се отговори на тия въпроси, надяват се кочериновци. ДАНС не обича да ги питат и да обясняват.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *