bty

Над 700 нови кофи за смет са доставени за над 30 села на община Кюстендил, казаха от общинското предприятие „Чистота“. Подменени са износените съдове на домакинства в 36 от 71-то села на общинанта, където се извършва сметосъбиране. И където има и откраднати. В селата с повече жители са доставени по над 30 нови кофи за смет, в близкото с.Пиперков чифлик например те са 43, а в Ябълково 45. В малкото с.Стенско те са 10 – достатъчно са, казва кметът Огнян Янев. В с.Полска Скакавица обаче, където е известният Скакавишки водопад, няма доставен контейнер за сметосъбиране, такава дейност там не се прави. А напливът от туристи и това лято е голям, посетителите са групи предимно от София, но и чужденци – последните дни имало и групи от Израел. Затова е редно да има и съдове за смет по екопътеката и в района на водопада. За това обаче е необходимо да се вземе специално решение от общинския съвет в Кюстендил, поясниха от ОП „Чистота“. Сега почистванета на района около водопада го прави всеки ден кметът на Полска Скакавица Емил Димитров.
Супер е това с кофите за боклук. Даже кметовете искат повече отколкото е необходимо за съответното населено място. Държат ги в мазето под офиса си и … въртят политика с тях. „Кофите, скрити по гаражи и мазета, са много повече от тези, които държим на повърхността и събираме боклука в тях“, казват от „Чистота“-та. И дават и пак дават нови. В Кюстендил държат на въоръжение 7 845 кофи, 474 „бобър“-а, 68 контейнера с вместимост 4 кубика, 23 вани със същата кубатура за строителни отпадъци и при ремонти. 30 „бобър“-а има само в Слокощица. И т.н. Села плащат под 100 лева от такса смет, годишно

dav

а харчат хиляди за сметосъбиране. Ама, давай!
Всичко е много добре. Само защо тия над 700 цилиндрични конструкции от тънка ламарина бяха доставени току преди вота в неделя за селата. Гласове ли са тия кофи. Май да!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.