Салюти за пак същото
38 пъти идва и 2020-а. Според възприетата часова система и географски пояси. Така в Кюстендил се донапиват и гърмят фойерверки час преди съседите от Куманово, които са на няма и 20 километра на запад.В Антарктида при пишман професора Пимпирев 4 пъти срещали Новата година – според това какви екипи полярници като националност харчат държавни пари и губят време на издръжка на собствените народи. Но сега е за доколко е Нова годината. Че някои я обявиха за начало на новата декада /е, нека мине и 2020-а и тогава да сме в нова декада, де /.
Всичко е същото. Дори и по телевизиите са едни и същи муцуните и изпълнтелите – Васко Кеца, Киро Маричков, Иван Лечев, братя Аргирови, Гуна Иванова, Чакардъкови – майка и дъщеря. Украсите по площади, магазини и вериги са същите. Е, цените са нагоре. Програмите по сцени и площади, по зали и читталища – едни и същи. Халтураджиите и те са науморни точно около големите празници и тупурдии.Циганите, дето вадят друнови суровчаки за продан, и при тях е едно, като лани. Нищо ново. Нищо.
Бивш миньор и шофьор по отртитите рудници на Бобов дол беше заседнал в едно опушено кафене до гл път Е-79 от 11 часа на 331-и. Към 17 ч. беше качил оборотите доста, но му се пиеше още. „Пия още една водка и отивам да лягам. От баща ми са заполнил, че се чества Гергьовден, Голяма и Малка Богородица, Никулден. Не и Нова година. Просто остаряваш с още една, друго нема“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *