не и без стотинка. И тогава нека бъдем лоялни. Такава апокалиптична прогноза направи на редовните си ежедневни брифинги кметът на Кюстендил Петър Паунов. Което стресна много хора. Е, нека да се успокоят. Нещата наистина са апокалиптични в КОВИД кризата, ама Кюстендил ще оцелее. Хора си отиват и ще си отидат в пандемията. Заради ограниченията и заради страха, сковал мало и голямо последните два месеца. Градът е мъртъв. Никакво движение часове наред. Не е вярно.Паякът се движи и паякарите стават все по-настървени. Ръччкат и из най-затънтените кътчета по града, и по синура ще тръгнат. Похвално усилие. Така градът никога няма да остане без стотинка, за което се е уплашил кметът.
Въпросът е защо не го спрат тоя паяк, докато има извънредно положение и насмитации всяькакви. Няма кой да гони нарушителите ли. Полицията къде е. Общинската охрана – около 300 души на щат. Да вървят пеша, с колела или с патрулка и да глобяват всеки дръзнал да наруши паркирането по празните улици. Така няма да я има тая свръхрепресия- паяк и зверскки настроени поякари. Само това остава. Хората няма с какво да си купят вече хляба и кофичка мляко, аспирина от аптеката. Ошашавеин са напълно. Но ще ги мачкаме с паяк /репатриращ автомобил е технимекият термин/. Що за стратегия кметска.
А не е страшно, като го няма паякът. С месеци го е нямало – особено, зададат ли се избори. При пандемията обаче – не. Да мачка и да обира страха на и без това сдалия кюстендилец. Който и без стотинка в хазната трябва да я кара. Ако не е паякът в мъртвия град.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *